Francois Hollande subliniază condiţiile necesare pentru aderarea la UE a ţărilor din Balcani

francois hollande  elysee.frPreşedintele francez Francois Hollande a dat asigurări, joi, la summitul ţărilor din Balcanii de Vest organizat la Brdo pri Kranju, în apropiere de capitala slovenă Ljubljana, că Franţa se află alături de aceste state în vederea integrării lor în Uniunea Europeană (UE).

El a subliniat însă că în acest scop ţările trebuie să îndeplinească anumite condiţii, în special în ceea ce priveşte statul de drept, informează AFP, potrivit Gandul.info.

Prima dintre aceste condiţii este implementarea de reforme – reforme economice ca orice ţară care are drept scop aderarea la Uniunea Europeană, însă de asemenea reforme politice, instituţionale, reforme care se referă la statul de drept’, a declarat Francois Hollande în cadrul unei conferinţe de presă comune cu preşedintele sloven, Borut Pahor.

‘Cea de-a doua condiţie, pe care întreaga regiune trebuie să o îndeplinească, este reconcilierea, este cooperarea regională’, a adăugat preşedintele francez, în condiţiile în care relaţiile între unele dintre aceste ţări rămân tensionate în urma conflictelor din anii ’90.

“Dacă litigiile nu vor fi soluţionate, dacă nu se va ajunge la stabilitate, nu poate exista securitate şi nici integrare în Europa”, a insistat Hollande.

Sursa: Gandul.info
Foto: elysee.fr

Share daca ti-a placut articolul:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *