UE intenționează să ofere stimulente financiare viitorului guvern al Greciei

Oficialii europeni se pregătesc să ofere un pachet de stimul viitorului guvern al Greciei pentru a-l convinge pe acesta din urmă să respecte condițiile prevăzute în cel de-al doilea acord de asistență financiară, după alegerile parlamentare de duminică.

Printre măsurile incluse s-ar putea număra și o reducere adițională a dobânzilor și o prelungire a perioadelor de plată a banilor împrumutați precum și noi ajutoare financiare acordate prin intermediul Băncii Europene de Investiții, pentru a încuraja programele de investiții în lucrări publice, anunță publicația financiară „Financial Times” potrivit Adevarul.ro.

Însă aceste stimulente vor fi disponibile doar în cazul în care noul guvern rezultat în urma alegerilor de duminică va fi condus de către Antonis Samaras, liderul partidului de centru-dreapta Noua Democrație, care s-a arătat dispus să respecte condițiile programului de asistență financiară.

Oficialii europeni nu au exclus posibilitatea ca să-i facă aceeași ofertă și lui Alexis Tsipras, liderul Syriza, în cazul în care acesta va câștiga alegerile și va forma guvernul. La rândul său, Tsipras și-a mai domolit discursul față de acordul de asistență financiară. Cu toate acestea, discursul său a stârnit, deja, îngrijorări, mulți oficiali îndoindu-se că acesta va fi dispus să respecte țintele de deficit incluse în planul de asistență financiară de 174 de miliarde de euro.

Foto: alkaioslarsinos.blogspot.com

Share daca ti-a placut articolul:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *