Romania si rolul UE in regiunea Marii Negre. Luni, 19 octombrie, de la ora 13, pe Calea Europeana, B1 TV

Luni, 19 octombrie, de la ora 13, dezbatem pe Calea Europeana rolul pe care Uniunea Europeana il joaca si mai ales rolul pe care trebuie sa il joace in regiunea Marii Negre. Invitatii mei vor fi Titus Corlatean, Presedintele Comisiei de Politica Externa din Senatul Romaniei, apreciatul analist Dan Petre si Iulia Serafimescu, expert, reprezentant al Institutului European din Romania.

Punctul de plecare va fi seria de comunicari si dezbateri organizata de Centrul Austro-Francez pentru Cooperare în Europa (OEFZ) şi Institutul Francez de Relaţii Internaţionale (IFRI), în colaborare cu Institutul European din România (IER), cei care au organizat, la Bucuresti, conferinţa internaţională: Regiunea Mării Negre: punte între o Europă extinsă şi noua sa vecinătate.

Organizatorii si-au propus să ofere un cadru propice pentru discuţii fructuoase şi constructive în ceea ce priveşte rolul acestei regiuni, ca sursă de energie şi punct nodal de transport pentru multe dintre statele Uniunii Europene, precum şi în ceea ce priveşte promovarea cooperării în regiunea Mării Negre, ca modalitate esenţială de abordare a unor probleme stringente, cum ar fi conflictele îngheţate, instabilitatea noilor democraţii sau regimurile de frontieră neclarificate.

Fiind o întrunire a unor experţi şi decidenţi cheie din regiunea Mării Negre, dar şi din Austria, Franţa şi alte state membre ale Uniunii Europene, reuniunea îşi doreşte totodată să faciliteze dezvoltarea unor noi abordări cu privire la evoluţia relaţiilor cu Federaţia Rusă, cu alte ţări din zonă, precum şi a unor viziuni transatlantice legate de noile iniţiative privind cooperarea regională la Marea Neagră, soluţionarea conflictelor şi/sau asigurarea securităţii energetice.

Share daca ti-a placut articolul:

One Response to Romania si rolul UE in regiunea Marii Negre. Luni, 19 octombrie, de la ora 13, pe Calea Europeana, B1 TV

  1. Dan Carbunaru 19/10/2009 at 12:13

    puteti posta comentarii si opinii legate de tema. le vom discuta in emisiune

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *