Merkel nu vede niciun motiv pentru o schimbare a politicii europene

Merkel cdu.deCancelarul german, Angela Merkel, a declarat luni că nu vede ‘niciun motiv’ pentru o schimbare a politicii europene a guvernului de la Berlin, după victoria electorală a partidului său, Uniunea Creştin-Democrată (CDU), transmite EFE, potrivit Agerpres.

Politica noastră europeană impulsionează integrarea şi, din punctul de vedere al CDU, nu există niciun motiv pentru a o schimba‘, a spus Angela Merkel, răspunzând unei întrebări.

Victoria blocului conservator în alegerile pentru Bundestag, desfăşurate duminică, îi oferă cancelarului Angela Merkel al treilea mandat la conducerea guvernului, însă marea provocare pentru CDU-CSU este acum găsirea unui partener de guvernare.

Dacă FDP (Democrații Liberi) – partenerul de până acum al conservatorilor care, potrivit rezultatelor parţiale, a obţinut doar 4,8% din voturi (sub pragul minim parlamentar de 5%) – nu va reuşi să intre în Parlament, atunci Angela Merkel va trebui aproape sigur să accepte o „mare coaliţie” cu Partidul Social-Democrat (SPD)

Angela Merkel va prelua pentru a treia oară consecutiv funcţia de cancelar, în urma alegerilor legislative desfăşurate duminică în Germania.

Surse: Agerpres.ro, Cotidianul.ro
Foto: cdu.de

Share daca ti-a placut articolul:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.