Mircea Geoană: România nu poate accepta restricţionarea circulaţiei forţei de muncă în UE

Mircea_GeoanăSenatorul PSD Mircea Geoană susţine că România trebuie să combată ferm orice încercare de limitare a libertăţii circulaţiei forţei de muncă în Europa, iar propunerea ministrului Muncii din Olanda este o măsură inacceptabilă, care va avea drept efect restricţionarea circulaţiei forţei de muncă în spaţiul Uniunii Europene, informează agerpres.ro, potrivit Jurnalul.ro.

Propunerea – instituirea unui Cod de Alertă privind circulaţia forţei de muncă – este cu atât mai dezamăgitoare cu cât vine din partea unui lider al Partidului Muncii din Olanda. Camuflarea acestei propuneri sub forma unei critici la adresa exploatării forţei de muncă ieftine, care ar provoca diferenţe salariale mari nu poate ascunde faptul că măsura instituirii unui Cod de Alertă are rolul de a lovi în libertatea circulaţiei forţei de muncă“, a declarat Mircea Geoană.

“Dacă statele europene mai dezvoltate acceptă avantajele statului de membru al Uniunii Europene şi pot, de exemplu, exporta liber mărfuri în România fără taxe vamale, este corect şi conform regulilor jocului comunitar să accepte şi să protejeze circulaţia liberă a forţei de muncă”, mai declară Mircea Geoană.

Senatorul a anunţat că va trimite o scrisoare comisarului pentru ocuparea forţei de muncă, afaceri sociale şi incluziune, Laszlo Andor, şi comisarului pentru Justiţie, Drepturi fundamentale şi Cetăţenie, Viviane Reding, pentru a lua o poziţie publică pe acest subiect.

Sursa: Jurnalul.ro
Foto: wikipedia

Share daca ti-a placut articolul:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *