UE ne va verifica bugetul național

Miniștrii de Finanțe ai țărilor membre Uniunii Europene vor aproba, marți, noi măsuri care vor obliga țările membre zonei euro să predea la Bruxelles proiectul de lege a bugetului pentru a fi verificat, înainte de aprobarea acestuia de către parlamentele naționale, anunță publicația electronică Adevarul.

Conform proiectului de măsuri de reglementare obținut de către publicația financiară „Financial Times”și preluat de Adevarul.ro, Comisia Europeană, brațul executiv al Uniunii Europene, va fi împuternicită să trimită echipe de supraveghetori în țările aflate în cadrul unui program de asistență financiară și chiar să numească experți în cadrul ministerelor naționale. Aceste reguli vor permite Comisiei să adopte și în Irlanda și Portugalia același nivel de monitorizare drastică așteptat să fie impus asupra Greciei, săptămâna aceasta.

Cele două legi noi cresc puterile oferite recent Comisiei prin nou-convenitul acord fiscal, permițându-i să impună modificări de politici fiscale și de cheltuieli bugetare în țările care au încălcat limitele de datorie și de deficit ale UE. În prezent, 14 din cei 17 membri ai Uniunii monetare cad sub incidența acestor „proceduri de deficit excesiv”. Doar Luxemburg, Finlanda și Estonia se încadrează în limitele UE.

Mai multe informații găsiți aici.

Sursa articol: Adevarul.ro
Sursa foto:  goal.com

Share daca ti-a placut articolul:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.