UE ofera burse de cercetare de până la 3,5 mil euro

 Consiliul European al Cercetatorilor a lansat duminica o campanie internationala pentru a convinge cercetatorii din alte zone al lumii sa vina sa isi desfasoare activitatea in Europa, oferind burse pe o perioada de 5 ani care pot ajunge si la 3,5 milioane de euro, informeaza AFP, potrivit HotNews.ro.

Obiectivul acestui program este de a creste cu mai mult de 500 numarul persoanelor care fac parte din corpul stiintific non-european. In prezent, doar 100 din cei 2.600 de beneficiari ai fondurilor nu sunt europeni, a precizat Donald Dingwell, secretarul general al consiliului creat in anul 2007. Presedintele Consiliului European al Cercetatorilor este profesorul Fotis Kafatos.

“Acest program este deschis oricarei persoane din lume. Noi dorim sa aratam ca Uniunea Europeana este atractiva pentru cercetatori”, a subliniat Dingwell in cadrul conferintei de presa care a urmat intrunirii din Canada.

Digwell, un vulcanolog de origine canadiana care s-a stabilit in Europa in anii ’80, a adaugat ca in UE exista un sprijin politic pentru a favoriza cercetarea, in ciuda crizei economice care strabate continentul si a “integrarii europene care traverseaza o perioada delicata”.

Pentru bursele de cercetare Consiliul European al Cercetatorilor va avea la dispozitie in anul 2013 un buget de 1,8 miliarde de euro.

Sursa articol: HotNews.ro
Sursa foto:  ae-info.org

Share daca ti-a placut articolul:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *