UE oferă granturi de 150000 euro cercetătorilor de înalt nivel

researchingUE  a anuntat ieri (5 februarie a.c.) ca va oferi granturi, fiecare în valoare de 150 000 EUR, cercetătorilor de înalt nivel pentru a crea o punte de legătură între munca lor și inovarea tranzacționabilă. Consiliul European pentru Cercetare (CEC) a publicat ieri rezultatul ultimei runde a principalei sale scheme de finanțare „Validarea de concept”. Un total de 60 de granturi au fost acordate cercetătorilor care au primit deja granturi CEC, cele mai recente 27 de granturi fiind anunțate astăzi.

Proiectele acoperă o gamă largă de teme, cum ar fi terapiile medicamentoase inovatoare și biomateriale noi, substanțe chimice industriale mai ecologice și mai ieftine, precum și o abordare mai incluzivă pentru accesibilitatea clădirilor. Validarea de concept poate acoperi activitățile legate de finanțare, de exemplu, drepturile de proprietate intelectuală, investigarea oportunităților comerciale și de afaceri sau validarea tehnică.

Granturile sunt acordate cercetătorilor din zece țări din spațiul european de cercetare (statele membre UE și țările asociate la programul-cadru de cercetare). Bugetul total pentru această cerere de propuneri este de 10 milioane EUR. În total, 69 de propuneri au fost prezentate în octombrie 2012 pentru al doilea termen‑limită pentru această cerere de propuneri, din care au fost selectate astăzi 27 de propuneri câștigătoare. Primul termen din mai 2012 a atras 75 propuneri, care au avut ca rezultat 33 de câștigători anunțați în septembrie 2012.

Lista celor 27 de cercetători principali selectați  pe țară a instituției-gazdă (în ordine alfabetică în cadrul fiecărui grup de țări)

Lista completă a tuturor cercetătorilor principali selectați  pe țară a instituției-gazdă (în ordine alfabetică în cadrul fiecărui grup de țări)

Exemple de proiecte finanțate în cadrul celei de‑a doua runde a granturilor „Validarea de concept”. 

Sursa: ec.europa.eu
Foto: wikipedia

Share daca ti-a placut articolul:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.