Oxfam: Măsurile de austeritate adâncesc sărăcia în Europa

Europa va trebui să facă faţă unui „deceniu pierdut”, iar numărul săracilor se va apropia de 25 de milioane până în 2025, la nivelul întregului continent european. Acest scenariu poate fi evitat dacă politicile de austeritate vor fi inversate, astfel încât oficialii să mizeze pe cheltuieli pentru a obţine creştere, potrivit studiului unui ONG internaţional, relatează Adevarul în ediția electronică.

euro coinOrganizaţia de caritate Oxfam, cunoscută mai ales pentru programele de ajutor implementate în ţările lumii a treia, a explicat că problemele multor societăţi europene din prezent seamănă  cu răul provocat de programele de „ajustare structurală” impuse ţărilor sărace de Fondul Monetar Internaţional în ultimii 25 de ani.

„Aceste politici au fost un eşec: asemenea unui medicament care vindecă boala omorându-l pe bolnav. Nu trebuie să permitem repetarea greşelilor”, se arată în paginile raportului.

Folosind rezultatele cercetărilor Institutului de Studii Fiscale, care a analizat posibilul impact al austerităţii asupra nivelului sărăciei din toate cele 27 de ţări membre Uniunii Europene, Oxfam prevede că sărăcia relativă (persoanele care trăiesc cu mai puţin de 80% din venitul mediu) va creşte între 15 şi 25 de milioane de oameni.

Detalii aici.

Surse: Adevarul.ro, Oxfam.org
Foto: freefoto.com

Share daca ti-a placut articolul:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.