UE, pe cale de a bloca 3,5 miliarde de euro pentru România. Leonard Orban: Plăţile POSDRU ar putea fi suspendate în câteva zile

Ministrul Afacerilor Europene, Leonard Orban, a declarat, pentru Gândul, că se aşteaptă ca Bruxelles-ul să trimită peste câteva zile o scrisoare cu decizia de suspendare a fondurilor Programului Operaţional Sectorial de Dezvoltare a Resurselor Umane (POSDRU).

“Semnalele de la Comisia Europeană sunt în acest sens. E foarte probabil ca, în zilele imediat următoare, să vină o scrisoare de la Comisia Europeană cu decizia de suspendare”, a explicat Orban.

Ministrul a subliniat că toate neregulile invocate luni de primul-ministru Victor Ponta cu referire la POSDRU provin din concluziile a două misiuni de audit efectuate de Comisia Europeană în România în lunile aprilie şi mai.

Ca urmare a problemelor constatate de trimişii europeni, România ar putea rămâne încă de săptămâna aceasta fără o mare parte din cele aproape 3,5 miliarde de euro, câte avem alocate pe perioada 2007-2013 şi din care nu am reuşit să cheltuim decât 5%.

Declaraţiile ministrului Orban, aici.

Sursa: Gandul.info
Foto:  gov.ro

Share daca ti-a placut articolul:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *