Preşedintele Ucrainei ignoră avertismentele lui Putin privind semnarea unor acorduri cu UE

vladimir putinPreşedintele Ucrainei, Viktor Ianukovici, a reafirmat sâmbătă angajamentul ţării sale pentru semnarea unor acorduri cheie cu UE, inclusiv cel comercial, în pofida unor avertismente ale preşedintelui Rusiei Vladimir Putin cu posibile măsuri punitive, relatează Reuters, potrivit Capital.ro.

Cu prilejul Zilei Independenţei Ucrainei, Ianukovici a părut că ignoră afirmaţiile lui Putin. În timp ce s-a pronunţat în favoarea aprofundării relaţiilor cu Rusia şi alţi membri ai Uniunii Vamale, el a indicat faptul că Kievul este angajat să semneze acorduri de asociere şi liber schimb cu UE la summitul de la Vilnius, Lituania, în luna noiembrie.

‘Pentru Ucraina, asocierea cu UE trebuie să devină un factor important pentru formarea unui stat modern european’, a declarat preşedintele ucrainean. ‘În acelaşi timp, trebuie să păstrăm şi să continuăm dezvoltarea relaţiilor şi a proceselor de integrare cu Rusia, cu ţările comunităţii eurasiatice şi alţi lideri internaţionali şi cu noi centre de dezvoltare economică’, a subliniat Ianukovici.

Sursa: Capital.ro
Foto: wikipedia

Share daca ti-a placut articolul:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.