Ucraina cere Rusiei sa accepte realitatea unui acord comercial cu UE

nikolai AzarovSeful Guvernului de la Kiev, Nikolai Azarov, a solicitat miercuri Rusiei sa accepte drept “realitate” faptul ca Ucraina incearca sa obtina o noua relatie comerciala cu Uniunea Europeana, transmite Reuters, potrivit HotNews.

Apelul Kievului urmareste sa atenueze presiunile puse de Moscova asupra Ucrainei in ceea ce autoritatile ucrainiene au calificat drept un “razboi comercial” din ratiuni politice.

“Intreaga lume se schimba, precum si sistemul global al relatiilor economice. Insa sa contruiesti un zid pentru a te apara de schimbari, folosind bariere artificiale, este pur si simplu inutil”, a declarat Azarov, facand referire la amenintarile Kremlinului ca va recurge la represalii in cazul apropierii comerciale a Ucrainei de UE.

Premierul Azarov s-a intalnit luni, la Moscova, cu omologul rus, Dmitri Medvedev, pentru a incerca sa calmeze ingrijorarile Rusiei privind comertul cu Ucraina. Azarov a transmis ulterior cabinetului sau ca, indiferent de circumstante, Ucraina vrea sa mareasca, pe viitor, volumul si calitatea schimburilor comerciale cu Rusia.

Mai multe informatii AICI.

Sursa: HotNews.ro

Share daca ti-a placut articolul:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *