Ce salariu are Angela Merkel

Angela_MerkelAvând în vedere ca Angela Merkel este considerata a fi printre cele mai influente femei din lume, multi s-ar astepta ca salariul acesteia sa fie unul foarte mare. Cu toate acestea, sunt mulţi funcţionari ai Uniunii Europene care câştigă mai mult decât cea mai puternică femeie din Europa.

Conform cifrelor, peste 4.000 de funcţionari europeni au un salariu mai mare de 16.275 de euro, cât câştigă cancelarul german Angela Merkel, scrie duminică Die Welt am Sonntag, potrivit Gandul.info. Publicația a efectuat o analiză a situaţiei, în urma unei declaraţii pe această temă a premierului britanic David Cameron.

Se pare că aceşti funcţionari nu câştigă mai mult pentru că ar avea salarii mai mari, ci din cauză că beneficiază de unele “privilegii” fiscale, arata publicatia.

Ca o comparaţie, Traian Băsescu are cel mai mic salariu dintre şefii de stat ai UE. Băsescu  încasează 1.800 de euro lunar. Cel mai bine plătit este preşedintele Austriei care încaseată 22.500 de euro la fiecare 30 de zile.

Surse: Gandul.info. Libertatea.ro
Foto: wikipedia

Share daca ti-a placut articolul:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.