UE scoate 300 de locuri de munca la concurs. Care sunt cerintele

Romanii au posibilitatea sa se angajeze si in acest an la una dintre institutiile Uniunii Europene. Oficiul european pentru selectia personalului (EPSO) va scoate la concurs, in luna martie, 300 de posturi de administratori (prima pozitie ce poate fi accesata, echivalenta cu entry-level) in domenii precum administratie publica europeana, comunicare, drept si relatii externe, anunta euroconcurs.ro si cariereonline.ro, potrivti EurActiv.ro. Salariile sunt cuprinse intre 4.200 (pentru AD5) si 5.350 de euro pe luna (pentru AD7), informeaza EurActiv.ro.

Ce pasi trebuie urmati:

  • sa va creati un cont pe site-ul oficial al Oficiului European de Selectie a Personalului –www.eu-careers.eu
  • selectia pentru un job european cuprinde o etapa de preselectie, care se sustine pe calculator, contra cronometru
  • a doua etapa este cea care corespunde pozitiei pentru care se sustine examenul si presupune intrarea intr-un centru de evaluare

“Sa ai o pozitie de asistent intr-o institutie europeana este o oportunitate excelenta de cariera: ai sansa de a lucra intr-un mediu multi-cultural cu oameni interesanti pe diverse teme, de la probleme de agri­cultura la cercetare stiintifica si colaborare internationala”, explica pentru Romania libera Drd. Mihaela Liliana Stroe, training&project manager Euroconcurs.ro.

Pentru mai multe informatii, accesati EurActiv.ro.
Sursa foto:  scoalaedu.ro

Share daca ti-a placut articolul:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *