Secretar de stat irlandez: Este in interesul nostru să încurajăm țările candidate pe calea europeana

EU FlagŢările care au nevoie de monitorizare vor fi admise în UE doar după ce vor fi deplin pregătite, a declarat comisarul european pentru Extindere Stefan Fule, referindu-se la România şi Bulgaria, monitorizate pentru probleme de corupţie şi crima organizată.

“Lecţiile au fost învăţate”, a declarat comisarul european, subliniind că “este important să se încerce o consolidare a credibilităţii procesului” extinderii, la încheierea unei reuniuni, la Dublin, cu miniştri pentru Afaceri Europene din statele membre ale Uniunii Europene şi din ţări care speră să adere la bloc, relatează The Irish Times.

Extinderea UE a fost un proces bun, având în vedere că numeroase ţări candidate au economii în creştere, a apreciat secretarul de stat irlandez pentru Europa, Lucinda Creighton, care a prezidat reuniunea din partea preşedinţiei irlandeze a UE. Faptul că a existat stabilitate în Balcanii de Vest a fost vital pentru economia europeană, a apreciat ea, adăugând: “este în interesul nostru economic să încurajăm aceste ţări pe calea europeană”.

Irlanda vrea să vadă progrese în ţări care încearcă să adere la UE, în special în Serbia şi Muntenegru, a subliniat ministrul.

Sursa: Money.ro
Foto: freefoto.com

Share daca ti-a placut articolul:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *