Şomajul în UE: Peste 26 de milioane de oameni fără loc de muncă în ianuarie

Situaţia socială şi a ocupării în UE a rămas critică în al patrulea trimestru din 2012, numărul locurilor de muncă fiind în scădere la nivel global, iar rata şomajului, în creştere, arată Comisia Europeană, potrivit Mediafax.ro.

Conform Comisiei Europene, numărul celor fără o slujbă a urcat la 26,2 milioane în ianuarie 2013.

PeoplePotrivit celui mai recent Buletin trimestrial al Comisiei Europene privind ocuparea forţei de muncă şi situaţia socială, situaţia socială şi a ocupării forţei de muncă în UE a rămas critică în al patrulea trimestru al anului 2012, numărul locurilor de muncă fiind în scădere la nivel global şi rata şomajului în creştere, în timp ce situaţia financiară a gospodăriilor a rămas gravă.

CE precizează că şomajul a continuat să crească în ianuarie 2013, afectând 26,2 milioane de persoane în UE (19 milioane în zona euro), adică 10,8% din populaţia activă (11,9% în zona euro).

“PIB-ul UE s-a contractat cu 0,5% în cursul celui de-al patrulea trimestru din 2012, aceasta fiind cea mai mare scădere de la începutul anului 2009. Nivelul global al ocupării forţei de muncă în UE a scăzut cu 0,4% în 2012, evoluţii pozitive fiind înregistrate doar în ceea ce priveşte munca cu fracţiune de normă. Numai în al patrulea trimestru din 2012, nivelul ocupării a scăzut cu 0,2% în comparaţie cu trimestrul precedent”, se mai arată într-un comunicat de marţi al CE.

Sursa: Mediafax.ro
Foto: freefoto.com

Share daca ti-a placut articolul:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.