Topul imobiliar al UE. Câţi ani trebuie să muncească un român pentru a-şi cumpăra un apartament de 50 de metri pătraţi în capitală

euro-house-Dacă un român ar reuşi să-şi pună deoparte tot salariul, fără să cheltuiască nimic din el, după 13 ani ar putea să-şi achiziţioneze un apartament de 50 de metri pătraţi situat în Bucureşti. Luând în considerare faptul că salariul mediu net în România este de 320 de euro, asta înseamnă că la finalul celor 13 ani cumpărătorul nostru ar putea deţine aproape 50.000 de euro, cât costă un apartament de două camere în Bucureşti.

Astfel, românii trebuie să muncească de circa trei ori mai mult decât ungurii pentru a-şi putea cumpăra un apartament în centrul capitalei, dar reuşesc să îi devanseze în top pe bulgari, slovaci şi polonezi, europeni care trebuie să pună de-o parte banii câştigaţi pe o perioadă mult mai mare de timp pentru a-şi putea permite o locuinţă.

De asemenea, cehii şi francezii trebuie să-şi economisească banii pentru a achiziţiona un apartament amplasat într-un imobil dintr-o zonă rezidenţială centrală pe o perioadă cu 16 ani, respectiv cu 3 ani mai extinsă decât în cazul românilor.

Belgienii se pot considera, alături de unguri, cei mai norocoşi europeni, ei fiind nevoiţi să-şi pună deoparte veniturile timp de 3,83 ani, respectiv 4,16 ani, pentru a-şi permite să cumpere un apartament în Bruxelles sau în Budapesta.

Mai multe informatii, disponibile AICI.

Sursa: Gandul.info
Foto: shutterstock.com

Share daca ti-a placut articolul:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.