UE va impune noi sanctiuni Siriei, Iranului si Belarusului

Uniunea Europeana pregateste noi sanctiuni pentru Siria, Iran si Belarus, intrucat in cele trei tari nu s-au facut progrese. Cel mai probabil sanctiunile vor fi discutate si aprobate in cadrul intalnirii ministrilor de externe ce va avea loc la Bruxelles joi sau vineri, anunta AFP.

Pentru Siria se va extinde lista de persoane si organizatii cu interdictii de intrare in spatiul UE, dar se va continua si procedura de inghetare a activelor. Asupra Siriei exista deja sanctiuni care vizeaza Banca Nationala si comertul cu metale pretioase. Totodata se va discuta si situatia prezentei diplomatice la Damasc, unde sase tari si-au inchis deja reprezentantele.

Referitor la Iran se va solicita interzicerea exporturilor de echipamente si software ce pot fi folosite in interceptarea comunicatiilor. Si aici se vor adauga inca 18 persoane pe lista cu interdictii de intrare in spatiul UE. La inceputul lunii martie Catherine Ashton a transmis o scrisoare oficiala la Tehran din partea Chinei, Frantei, Germaniei, Rusiei, Angliei si SUA solicitand reluarea discutiilor asupra programului nuclear iranian. Solicitarea a ramas pana astazi fara raspuns.

Belarusul va primi sanctiuni pentru atitudinea avuta fata de opozitie, asupra careia represiunea este in continua crestere de la controversatele alegeri prezidentiale care l-au desemnat in functie pe Alexander Lukasenko. Si aici vor fi adaugate mai multe persoane si entitati pe lista cu interdictii de intrare in spatiul UE, dar si pe cea cu activele inghetate.

Sursa articol: EurActiv.ro
Sursa foto:  funnyblog.ro

Share daca ti-a placut articolul:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *