UE vrea ca Grecia să rămână în zona euro şi să-şi respecte angajamentele

Uniunea Europeană vrea ca Grecia să rămână în zona euro şi să-şi respecte angajamentele în urma alegerilor din iunie, potrivit unei declaraţii publicate la finalul summitului de la Bruxelles, unde preşedintele francez, Francois Hollande, a pledat pentru un sprijin rapid scrie Mediafax.

Liderii celor 27 de state UE au adoptat, în noaptea de miercuri spre joi, la Bruxelles, un “text” comun privind criza greacă, a anunţat preşedintele francez.

“Vrem ca Grecia să rămână în zona euro şi să-şi respecte angajamentele”, a declarat preşedintele UE, Herman Van Rompuy, citind acest text.

Cancelarul german, Angela Merkel, a făcut din respectarea angajamentelor, în special reducerea deficitelor şi reformele structurale, o condiţie prealabilă pentru menţinerea Atenei în zona euro.

Herman Van Rompuy a amintit “eforturile importante făcute de cetăţenii greci” şi “solidaritatea considerabilă” a zonei euro, care a “acordat, alături de FMI, aproape 150 de miliarde de euro pentru a susţine Grecia începând din 2010”.

“Continuarea reformelor cruciale pentru a reveni la o datorie sustenabilă, încurajarea investiţiilor private şi consolidarea instituţiilor (Greciei) sunt cele mai bune garanţii pentru un viitor mai bun în cadrul zonei euro” şi “sperăm că după alegeri, noul Guvern grec va face această alegere”, a conchis Van Rompuy.

“Dar este de asemenea important să adăugăm că astăzi, Consiliul European a trimis un mesaj clar Greciei: vrem să rămână în zona euro, o susţinem şi aşteptăm evident ca Grecia să-şi respecte angajamentele”, a precizat el.

Sursa: Mediafax.ro
Foto:  makdenes.org

Share daca ti-a placut articolul:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *