Un bombardier strategic s-a prăbuşit în Rusia în timpul unui zbor de antrenament

Președintele Klaus Iohannis s-a întâlnit marți cu președintele Senatului spaniol, Pio Garcia- Escudero.

bombardier tu-95_MarinaUn avion de bombardament s-a prăbuşit marţi în regiunea Habarovsk din estul Rusiei în timpul unui zbor de antrenament, potrivit Ministerului Apărării din Rusia, relatează agenţia de presă TASS, potrivit Gandul.info.

Potrivit oficialilor Ministerului Apărării din Rusia, avionul de bombardament de tip Tu-95MS s-ar fi prăbuşit din cauza defectării unuia dintre motoare.

“Pe data de 14 iulie, la ora 9.50, o aeronavă de tip Tu-95MS s-a prăbuşit în timpul efectuării unui zbor de antrenament la 80 de kilometri de Habarovsk. Toţi cei din echipaj s-au paraşutat”, se precizează în comunicatul trimis de Ministerul Apărării.

Avionul nu transporta muniţie, prăbuşindu-se într-o zonă deşertică, fără a cauza pierderi la sol.

“Conform unor informaţii preliminare, după ce comandantul aeronavei a anunţat că se află într-o situaţie de urgenţă, responsabilul pentru controlul zborurilor a solicitat echipajului să părăsească avionul şi să se paraşuteze. Echipele de căutare şi de salvare caută membrii echipajului”, anunţă Ministerul Apărării Naţionale din Rusia. De asemenea, potrivit unei surse, în căutarea echipajului au fost trimise două elicoptere de tip Mi-8 şi un avion de tip Antonov An-12.

Ministerul Apărării a suspendat toate zborurile bombardierelor strategice de tip Tu-95MS.

Biroul de presă al Ministerului Apărării a anunţat că cea mai probabilă cauză a prăbuşirii averonavei este o defecţiune tehnică.

“Conform unei analize preliminare, o defecţiune tehnică ar putea fi cauza pentru prăbuşirea aeronavei de tip Tu-95MS”, au declarat reprezentanţi ai Biroului de presă.

Share daca ti-a placut articolul:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *