Un fost ministru de Externe britanic susține că este nevoie de un nou referendum pentru Brexit

David Miliband, fost ministru de Externe al Marii Britanii, a declarat, sâmbătă, că alegătorii britanici ar trebui să fie chemaţi la urne pentru un nou referendum în ceea ce priveşte despărţirea de Uniunea Europeană, relatează Reuters, conform Gândul.info.

FOTO: European Commission/ Facebook

Într-un articol publicat în ziarul Observer, Miliband, ministru de Externe între 2007-2010 într-un Guvern laburist, a precizat că Brexit reprezintă un act economic de autoagresiune, adăugând că ar trebui să existe un alt scrutin pe această temă în momentul în care vor fi cunoscuţi termenii ieşirii Marii Britanii din UE, notează sursa citată.

Declaraţiile lui Miliband vin în contextul în care din ce în ce mai multe figuri politice din întreg spectrul politic britanic afirmă că strategia primului-ministru Theresa May în privinţa Brexit este dăunătoare din punct de vedere economic, iar mulţi politicieni susţin ideea unui nou referendum.

Recent, James Chapman, fostul șef de cabinet al ministrului britanic pentru Brexit David Davis și care anterior a făcut parte din echipa ministrului de finanțe George Osborne, a afirmat că planurile Theresei May privind Brexitul vor scufunda economia britanică.

Potrivit The Guardian, Chapman a fost contactat de către doi miniștrii din cadrul cabinetului Theresa May pentru a-și arăta deschiderea față de înființarea unei noi formațiuni politice cu scopul de a bloca ieșirea Marii Britanii din Uniunea Europeană.

În pofida faptului că negocierile pentru ieșirea Marii Britanii au debutat și au înregistrat deja două runde de tratative, oponenții Brexitului afirmă că ieșirea din Uniunea Europeană va submina economia Marii Britanii.

 

.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.