Un important om politic britanic oferă soluția pentru rămânerea Marii Britanii în UE

Graham_Watson

Opțiunea de ieșire a Marii Britanii din UE și anunțul lui David Cameron privind demisia sa din fruntea guvernului britanic ar urma să lase decizia invocării articolului 50 din Tratatul UE pentru părăsirea UE în mâna unui nou premier.

Graham Watson, fost președinte al Alianței Democraților și Liberalilor în Europa și fost europarlamentar britanic, consideră că, totodată, un nou prim-ministru ar putea decide o nouă consultare a poporului.

”Cameron spune că noul prim-ministru trebuie să invoce articolul 50, declanșând ieșirea Regatului Unit. Dar un nou prim-ministru ar putea decide o reconsultare a poporului britanic”, scrie Watson pe Facebook.

David Cameron a anunțat că va demisiona din funcția de prim-minstru al Marii Britanii după ce cetățenii britanici au decis că vor ca Regatul United să părăsească Uniunea Europeană, potrivit The Independent.

Acesta a spus că ”voința poporului britanic” trebuie respectată.

”Poporul britanic a luat o decizie clară, aceea de a merge pe o cale diferită și cred că țara are nevoie de un nou leadership în această direcție. Cred că este în interesul nostru național să avem o perioadă de stabilitate și un nou leadership este necesar”, a completat acesta.

Comisia Electorală din Marea Britanie a anunțat că Regatul Unit a votat pentru ieșirea din Uniunea Europeană.

Rezultatele finale, potrivit BBC, arată astfel: 17,4 milioane voturi pentru BREXIT (51.9%) și 16.1 milioane voturi pentru REMAIN (48.1%).

.

Share daca ti-a placut articolul:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *