Un proiect EFSF include avertismente explicite cu privire la destrămarea zonei euro

O schiță a unui proiect la care Facilitatea Europeană pentru Stabilitate Financiară (EFSF) lucrează trabuia sa includa avertismente explicite către investitori cu privire la destrămarea zonei euro şi dispariţia „monedei oficiale”, informeaza Adevarul.ro.

EFSF, care lucrează acum la crearea unor instrumente financiare de prevenire a intrării în incapacitate de plată a țărilor aflate în dificultate este în plin proces de a stabili dacă acest „factor de risc” (nr: dispariţia monedei unice) ar trebui incluși în versiunea finală.

După ce cotidianul britanic „Financial Times“ a publicat joi un articol în care anunţa că o schiţă a EFSF conţine avertismente privind posibilitatea destrămării zonei euro şi a dispariţiei monedei unice europene, conducerea Facilităţii Europene pentru Stabilitate Financiară a anunţat că nu va lua în calcul clauza respectivă, transmite agenţia de ştiri Reuters.

O sursă a declarat pentru agenţia de ştiri că această prevedere a fost introdusă în schiţa de proiect de către avocaţi, însă ea nu a fost aprobată de conducerea fondului.

Astfel, clauza privind destrămarea zonei euro şi dispariţia monedei unice nu va fi luată în considerare de managementul EFSF şi nu va fi introdusă în varianta finală a proiectului.

Mai multe informatii puteti gasi aici.

Sursa articol: Adevarul.ro

Sursa foto: dreamstime.com

Share daca ti-a placut articolul:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *