Ungaria ia noi măsuri de reducere a deficitului bugetar

Ungaria a anunţat luni noi măsuri de reducere a deficitului bugetar pentru a evita pierderea unor fondurilor europene de dezvoltare de aproape jumătate de miliard de euro, însă deciziile ar putea fi o nouă lovitură dată creşterii economice, scrie Mediafax.

Măsurile incluse în versiunea revizuită a planului de convergenţă înaintată Bruxelles-ului ar putea echivala cu 2,3% din PIB-ul anului viitor şi constau în noi taxe pe serviciile de telecomunicaţii şi tranzacţiile financiare, ca şi unele reduceri ale subvenţiilor pentru medicamente şi ale cheltuielilor ministerelor.

Obiectivul noilor măsuri de austeritate este reducerea deficitului bugetar cu 155 miliarde de forinţi (689,86 milioane dolari) în acest an şi cu până la 665 miliarde de forinţi anul viitor, în funcţie de veniturile generate de taxa pe tranzacţiile financiare, pentru ca indicatorul să fie menţinut sub 3% din PIB.

În urma noilor măsuri de ajustare şi a scăderii exporturilor în zona euro, economia ungară va stagna în acest an, iar anul viitor va avansa, potrivit estimărilor, cu 1,6%.

Sursa: Mediafax.ro
Foto:  lukelimblog.com

Share daca ti-a placut articolul:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *