Ungaria şi-a manifestat îngrijorarea în legătură cu acţiunile noului Guvern român privind minorităţile

Recentele evoluţii ale situaţiei din România, inclusiv declaraţiile Guvernului referitoare la legea privind dreptul de vot şi legea minorităţilor, precum şi problema Facultăţii de Medicină de la Târgu Mureş, sunt un motiv de îngrijorare pentru Ungaria, a declarat un oficial ungar pentru MTI, potrivit Mediafax.

Secretarul de stat din cadrul Ministerului ungar de Externe, Zsolt Nemeth, a declarat joi că în ultimii ani relaţiile româno-ungare au fost caracterizate de un respect mutual şi o recunoaştere a intereselor reciproce, ceea ce a condus la realizarea multor proiecte de succes.

Ar fi o greşeală “dacă dezvoltarea promiţătoare a relaţiilor ungaro-române ar ajunge la final şi ar fi o greşeală nu numai în ceea ce priveşte cele două ţări, ci ar afecta şi stabilitatea Europei Centrale, creşterea şi prosperitatea”, a declarat el.

Le cer organizaţiilor politice ale etnicilor maghiari care activează acolo (în România) să coopereze una cu cealaltă“, a declarat vineri premierul ungar, Viktor Orban, pentru postul public de radio Kossuth.

Rivalitatea în politică este necesară, dar în situaţia actuală este nevoie de o abordare bazată pe cooperare şi unirea forţelor, a adăugat el.

Orban a apreciat că Europa trebuie să fie atentă “pentru a se asigura că viaţa nu ia o întorsătură bruscă în direcţia antagonismului etnic”.

Sursa: Mediafax.ro
Foto: divers.ro

Share daca ti-a placut articolul:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *