Premierul Ungureanu: România intenţionează să dezvolte relaţiile economice cu China

România intenţionează să dezvolte relaţiile economice cu China, după ce anul trecut ritmul de creştere a exporturilor româneşti l-a depăşit pe cel al importurilor, a declarat, miercuri, premierul Mihai Răzvan Ungureanu, potrivit Mediafax.ro.

“România a atras în ultimele două decenii investiţii străine directe de peste 53 miliarde euro, iar în actuala conjunctură economică, caracterizată prin incertitudini şi dificultăţi economice, diversificarea schimburilor comerciale şi a paletei de investitori, inclusiv cu emergenţa tot mai pronunţată a unor mari puteri economice, constituie o prioritate a Guvernului. În acest sens, luăm ca exemplu schimburile comerciale cu China”, a spus Ungureanu, la o conferinţă economică privind relaţiile economice dintre România şi China.

El a arătat că relaţiile bilaterale între România şi China au consemnat în 2011 faţă de 2010 o creştere de 36,27% a exporturilor româneşti şi de 8,24% a importurilor, valoarea totală a schimburilor comerciale ridicându-se la 4,2 miliarde dolari.

Sursa articol: Mediafax.ro
Sursa foto:  brailachirei.wordpress.com

Share daca ti-a placut articolul:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.