Uniunea Europeană înăspreşte sancţiunile împotriva Siriei

Statele membre ale Uniunii Europene au anunţat, potrivit Mediafax, că au adoptat luni un nou set de sancţiuni împotriva Siriei, din cauza continuării represiunii, acestea vizând în special Banca Centrală a ţării şi transportul aerian de mărfuri.

“Măsurile restrictive au fost aprobate” în cursul unei reuniuni a miniştrilor europeni ai Afacerilor Externe de la Bruxelles, a informat UE într-un comunicat.

Acestea includ îngheţarea activelor Băncii Centrale siriene din Europa şi o interdicţie privind comerţul cu metale preţioase, precum aurul, realizat de această ţară.

Setul de sancţiuni adoptate de UE va include şi un embargo asupra transportului aerian de marfă din Siria, astfel că aceste avioane nu vor mai putea ateriza pe teritoriul european.

În plus, alte şapte persoane vor fi adăugate pe o listă cu aproximativ 150 de persoane şi organizaţii sau întreprinderi, între care figurează principalii membri ai regimului sirian, care fac obiectul unor interdicţii de viză în Europa şi blocării bunurilor. Numele lor vor fi publicate marţi.

Sursa articol: Mediafax.ro
Sursa foto:  badorgood.com

Share daca ti-a placut articolul:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *