Uniunea Europeană vrea să elimine tarifele de roaming

Comisarul european pentru agenda digitală, Neelie Kroes, va prezenta în data de 11 septembrie un pachet legislativ care prevede eliminarea tarifelor de roaming în Europa.

apple_iphoneUniunea Europeană nu mai pledează pentru “desfiinţarea serviciului de roaming”, ci “pentru stimulente în vederea desfiinţării”, scrie La Vanguardia. Planul  comisarului european pentru Agenda digitală, Neelie Kroes, care urmează să fie prezentat guvernelor statelor membre şi Parlamentului European pe 11 septembrie, prevede eliminarea tarifelor de roaming şi dispoziţii privind asigurarea accesului liber al cetăţenilor la internet, garantând neutralitatea acestuia, precum şi dispoziţii pentru combaterea criminalităţii cibernetice.

Obiectivul este ca pachetul să fie adoptat de Parlamentul European şi Consiliu, care reprezintă statele membre, în preajma sărbătorilor de Paşte din 2014, adică înainte de alegerile europene, astfel încât noua legislaţie ar putea intra în vigoare treptat în 2015 şi 2016, a precizat purtătorul de cuvânt al comisarului.

Ce este ROAMING-ul

Serviciul de roaming oferă posibilitatea de a utiliza cartela SIM sau terminalul mobil de la un furnizor de servicii de telefonie mobilă din ţara de origine atunci când călătoriţi în afara ţării, în cazul în care există acorduri şi legături de interconectare între furnizorul dvs. şi operatori din ţara în care călătoriţi. Acest lucru înseamnă că puteţi efectua şi primi apeluri, puteţi trimite sau primi SMS-uri şi MMS-uri sau puteţi utiliza servicii de internet, chiar dacă nu va aflaţi în aria de acoperire a reţelei de origine.

Sursa: ec.europa.eu, Capital.ro

Share daca ti-a placut articolul:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.