Van Rompuy condamnă evenimentele politice din România

Preşedintele Consiliului European Herman Van Rompuy, aflat vineri într-o vizită în Malta, a condamnat în mod public evenimentele din România, în urma unei întâlniri cu premierul maltez Lawrence Gonzi, la Lija, relatează publicaţia Malta Today în ediţia electronică, potrivit Mediafax.

Van Rompuy “a profitat de oportunitatea de a condamna public România în cursul unei întâlniri cu presa la Villa Francia din Lija”, scrie publicaţia.

Sunt foarte îngrijorat cu privire la evoluţiile din România în ceea ce priveşte aplicarea legii şi independenţa sistemului judiciar, care sunt principiile fundamentale pe care se bazează Uniunea noastră“, le-a spus Van Rompuy premierului Gonzi şi jurnaliştilor, citat de publicaţia malteză.

Îi voi contacta pe premierul (Victor Ponta) şi pe preşedintele (Traian Băsescu) pentru a discuta această problemă”, a continuat Van Rompuy, citat de Malta Today.

Preşedintele Traian Băsescu a fost suspendat vineri seara din funcţie de către Parlamentul României, cu 258 de voturi pentru şi 116 voturi împotrivă. Această decizie a Parlamentului urmează să fie supusă unui referendum, pe 29 iulie.

Sursa: Mediafax.ro
Foto:   ioneurope.wordpress.com

Share daca ti-a placut articolul:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *