Van Rompuy va propune alocarea mai multor miliarde de euro pentru tinerii şomeri din UE

Herman_Van_RompuyPreşedintele Consiliului European, Herman Van Rompuy, a anunţat marţi că la negocierile pe bugetul UE 2014-2020, care vor avea loc în reuniunea Consiliului de joi şi vineri, va propune alocarea “mai multor miliarde de euro” pentru o nouă iniţiativă privind combaterea şomajului în rândul tinerilor, informează Mediafax.

“Negocierile pe buget sunt întotdeauna dificile, de durată şi pot părea dure din afară şi uneori chiar şi din interior. În aceste negocieri am devenit prea absorbiţi de micile detalii încât se pierde imaginea de ansamblu (…) Pentru mine, imaginea de ansamblu este aceasta: în primul rând bugetul trebuie să ne ajute să rezolvăm cele mai urgente probleme. Şomajul în rândul tinerilor este acum cea mai mare provocare în Europa. De aceea, joi, voi propune o nouă iniţiativă privind locuri de muncă pentru tineri în valoare de mai multe miliarde de euro”, a afirmat Van Rompuy, într-un comunicat transmis miercuri.

“După ce vom avea un acord la Consiliul European, trebuie să obţinem o înţelegere finală şi cu Parlamentul European. Şi aici trebuie să fim cu toţii pregătiţi să facem compromisuri. Pentru că aşa funcţionează Europa”, a mai punctat Van Rompuy.

Mai multe detalii aici.

Sursa: Mediafax.ro
Foto: wikipedia

Share daca ti-a placut articolul:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *