Venezuela îl acuză pe Donald Trump că amenință stabilitatea din America Latină

Guvernul de la Caracas l-a acuzat, sâmbătă, pe preşedintele american, Donald Trump, că vrea să pună în pericol pacea şi stabilitatea în America Latină, după ce liderul de la Casa Albă a ameninţat Venezuela cu o posibilă intervenţie militară, relatează France Presse.

„Ameninţarea temerară a preşedintelui Donald Trump vizează atragerea Americii Latine şi a Caraibelor într-un conflict care ar perturba, într-o manieră permanentă, stabilitatea, pacea şi securitatea regiunii noastre“, a declarat ministrul Afacerilor Externe din Venezuela, Jorge Arreaza, care a dat citire unui comunicat în numele preşedintelui socialist Nicolas Maduro, informează Adevărul.   

Textul respinge într-o manieră categorică şi fermă „declaraţiile neprietenoase şi ostile“ ale liderului american, notează sursa anterior citată.  

Citiți și După Coreea de Nord, Donald Trump avertizează și Venezuela cu o ”opțiune militară”. Reacții de la Caracas

Reacţia autorităţilor de la Caracas a venit după ce Donald Trump a declarat vineri în faţa presei că „avem numeroase opţiuni pentru Venezuela, inclusiv o posibilă opţiune militară dacă este necesar“.  

Liderul Casei Albe a luat astfel poziţie faţă de situaţia tensionată din Venezuela, confruntată cu o criză economică de amploare şi manifestaţii de stradă soldate cu 125 de morţi începând din aprilie.

.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.