Venizelos: Grecia nu are nicio şansă să economisească 11,5 mld. euro în doi ani

Grecia nu are aproape nicio şansă să economisească 11,5 miliarde de euro în doi ani, aşa cum solicită Comisia Europeană şi FMI înainte de a mai acorda ţării vreun nou împrumut, a declarat liderul partidului socialist PASOK, Evangelos Venizelos, fost ministru al Finanţelor, potrivit Mediafax.

PASOK este unul dintre cele trei partide aflate la guvernare în Grecia.

“Este foarte dificil, este aproape imposibil să obţinem 11,5 miliarde de euro prin economii bugetare în 2013 şi 2014”, a afirmat Venizelos.

El a adăugat că aceste dificultăţi existau oricum, dar sunt amplificate de recesiune.

Potrivit guvernului elen, PIB-ul Greciei s-ar putea contracta cu 6,7% în 2012, faţă de un declin de 4,5% anticipat iniţial, în special din cauza reducerii drastice a cheltuielilor publice, cuplate cu concedieri masive.

Grecia trebuie să economisească 11,5 miliarde de euro prin măsuri care au ca termen de transmitere către Comisia Europeană şi FMI finele lunii iulie, pentru a rămâne sub protecţia lor financiară.

Planul de austeritate urmează să fie supus miercuri aprobării celor trei partide din coaliţia guvernamentală, conservatorii din Noua Democraţie, condus de premierul Antonis Samaras, socialiştii din PASOK, şi stânga moderată, condusă de Fotis Kouvelis.

Sursa: Mediafax.ro
Foto: mysatelite.wordpress.com

Share daca ti-a placut articolul:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *