Vesti bune pentru IMM-uri: 100 de milioane de euro dati de Guvern pentru cofinantarea proiectelor cu fonduri europene

Guvernul a decis ca Fondul Naţional de Garantare şi Contragarantare a Creditelor pentru IMM să fie suplimentat cu 100 milioane euro, pentru cofinanţarea proiectelor sprijinite şi din fonduri europene, au declarat agenţiei MEDIAFAX surse oficiale.

Suplimentarea bugetului alocat acestui Fond a fost decisă în şedinţa de miercuri a Executivului. Guvernul a anunţat anterior că intenţionează să utilizeze instrumentul garanţiilor de stat pentru a majora rata de absorbţie a fondurilor europene.

Informaţia privind suplimentarea Fondului de Garantare a Creditelor IMM a fost confirmată ulterior de purtătorul de cuvânt al Guvernului, Ioana Muntean, care a precizat că şi investitorii privaţi vor fi sprijiniţi să cofinanţeze proiectele finanţate din fonduri europene, prin acordarea garanţiilor guvernamentale.

“Această măsură are dublu scop: pe de-o parte, susţinerea firmelor private, iar pe de altă parte îmbunătăţirea absorţiei comunitare. De asemenea, a fost extinsă categoria de beneficiar ai programului de sprijin pentru cei care derulează proiecte în domenii prioritare pentru economia românească, finanţate din fonduri europene. Este vorba despre acordarea de garanţii guvernamentale prin Fondul Naţional de Garantare a Creditelor pentru IMM, pentru creditele pe care le iau beneficiarii programului pentru cofinanţarea componentei de investiţii a proiectelor”, a spus oficialul guvernamental.

Potrivit acestuia, în program urmează să fie astfel incluse şi unităţile administrativ-teritoriale care implementează proiecte finanţate prin programul ISPA, precum şi cele care derulează proiecte în domeniul infrastructurii de turism.

Share daca ti-a placut articolul:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.