Vicepreşedintele Bundestagului: Statul de drept nu a fost încălcat în România

Statul de drept nu a fost încălcat în România, a afirmat marţi vicepreşedintele Bundestag-ului, Susanne Kastner, potrivit Cotidianul.ro.

În opinia lui Kastner, iniţiativele guvernului României nu au încălcat principiile statului de drept. Mai mult, vicepreşedintele Bundestagului s-a arătat surprinsă de reacţiile negative ale comunităţii internaţionale faţă de situaţia internă din România.

A vorbi despre suspendarea statului este cu certitudine exagerat. Este firesc să te întrebi dacă ordonanţele de urgenţă sunt măsurile corecte pentru soluţionarea problemelor din România. Paşii întreprinşi de Guvernul României au fost, însă, în conformitate cu Constituţia, fapt confirmat şi de Curtea Constituţională”, a declarat Susane Kastner, potrivit rtv.net.

“Cu siguranţă, sunt lucruri criticabile în România, dar asta nu începând de ieri sau de când conduce Ponta. Comisia Europeană trebuie să verifice situaţia de fapt, dar trebuie să aşteptăm rezultatul acestei analize şi rezultatul referendumului”, se arată în comunicatul vicepreşedintelui Bundestagului.

Sursa: Cotidianul.ro

Foto: noiceinoi.blogspot.com

Share daca ti-a placut articolul:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.