Vicontele Davignon, omul despre care se spune că dirijează lumea din umbră, s-a întâlnit în această seară cu Isărescu

Vicontele Etienne Davignon, 79 de ani, omul care conduce în fiecare an conferinţele anuale ale Grupului Bilderberg, s-a intalnit in aceasta seara, la ora 19 cu Isărescu şi a susţinut o conferinţă la Banca Naţională a României.

Grupul sau clubul Bilderberg este considerat a fi cea mai puternică structură informală din lume care reuneşte oameni extrem de influenţi în special din Europa Occidentală şi SUA – politicieni, bancheri, industriaşi. Aceştia ţin anual întruniri cu uşile închise, la care accesul este permis doar pe bază de invitaţie specială şi unde se discută probleme de anvergură mondială, în particular cum să fie susţinute interesele Occidentului.

Preşedintele Comitetului de conducere al grupului este în prezent Henri de Castries, şeful gigantului francez din asigurări AXA, recent intrat şi pe piaţa locală. El are un mandat de patru ani.

Se spune că atunci când membrii Bilderberg ajung la consens în privinţa unei acţiuni, aceasta este îndeplinită prin angrenarea instrumentelor de care dispun multinanţionalele, băncile sau structurile politice ai căror exponenţi fac parte din Club. De pildă, Vicontele Davignon susţine că grupul Bilderberg a ajutat la crearea monedei euro, a cărei soartă este pusă în discuţie de criza actuală. De asemenea, se consideră că această comunitate extrem de elitistă nu este străină de ascensiunea bruscă a unor lideri politici din ţări occidentale.

Oaspetele lui Isărescu este un politician belgian de origine maghiară, fost vicepreşedinte al Comisiei Europene, şi a făcut parte din structurile de conducere ale mai multor companii mari din Belgia.

Mugur Isărescu s-a întâlnit cu actualul preşedinte al Grupului Bilderberg la Bucureşti, însă nu este clar dacă guvernatorul BNR este membru al acestei comunităţi informale de reflecţie asupra problemelor lumii. El se declară oficial doar membru al Comisiei Trilaterale şi al Clubului de la Roma – două organizaţii cu profil similar, dar de o anvergură relativ mai mică şi mai puţin implicate în speculaţiile privind caracterul ocult al discuţiilor care au loc între membri.

În toamna trecută, Isărescu a reuşit să-i aducă la Bucureşti, într-o conferinţă organizată tot la BNR, pe reprezentanţii ramurii europene a Comisiei Trilaterale, structură din care face parte şi Mihai Tănăsescu, fost ministru al finanţelor în guvernul PSD, actual reprezentant al României la FMI.

Isărescu nu face un secret din faptul că este apropiat de astfel de cercuri ale oamenilor extrem de influenţi care pot determina în unele momente soarta lumii.

“Lumea trece printr-o transformare deosebit de importantă. Ce se va întâmpla? Nu ştiu. Şi v-o spun clar, nu ştiu ce se va întâmpla cu toate că circul în toate aceste cercuri în care se discută şi de viitorul omenirii şi al băncilor centrale, nu ştiu nici ei foarte clar. Nu cred în conspiraţii, probabil că aţi aflat că fac parte din nu ştiu ce grupuri care pun la cale omenirea, ne adunăm şi…astea sunt… Dar sincer nu se întâmplă numai în România, minţi din astea bolnave şi dominate de ideea conspiraţiei mondiale există peste tot”, spunea recent Isărescu.

Vicontele Davignon a vorbit astăzi la BNR pe tema “Uniunea Europeană după criza datoriilor suverane”.

Articolul a fost preluat de pe ZF.ro şi poate fi accesat aici.

Sursa foto: dailybusiness.ro

Share daca ti-a placut articolul:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *