Victor Ponta: 28 iunie este ziua în care mi-am dat seama că eu și Băsescu nu putem coabita

Premierul Victor Ponta a explicat, în emisiunea, „Ultimul cuvânt“, moderată de jurnalistul Ion Cristoiu, că 28 iunie a fost ziua în care și-a dat seama ca nu poate coabita cu președintele suspendat Traian Băsescu și că trebuie adusă situația în fața poporului, notează Adevarul în ediția electronică.

Prim-ministrul a subliniat că preşedintele i-a spus la telefon că vine la Bruxelles, dar că apoi s-a răzgândit şi “s-a întors de la aeroport”. “Seara, eu l-am sunat pe preşedintele Băsescu. Nu am orgolii, e un om mai în vârstă, este normal să-l respecţi, să las eu din mândrie când vine vorba de chestii personale. Am spus: ‘Domnule preşedinte, am văzut ce a decis Curtea, eu oricum merg la Bruxelles pentru că am întâlnirea cu liderii social-democraţi. Ce propuneţi să facem?’ Şi mi-a zis: ‘Domnule, merg la Bruxelles’, şi eu. zic: ‘Bun, atunci eu mă duc de dimineaţă-că mă duceam cu cursa de linie-când veniţi cu avionul special, eu vin la dumneavoastră la hotel şi mai încercăm un ultim dialog, să vedem ce facem’. Eu am plecat cu Tarom-ul de dimineaţă, am ajuns la Bruxelles şi, când am ajuns acolo, am fost înştiinţat că preşedintele, de la aeroport, s-a întors, nu a mai plecat. L-am sunat din nou pe preşedinte. Am spus: ‘Mai veniţi sau nu mai veniţi, cum facem?’ Mi-a zis: ‘nu ştiu dacă mai vin, nu m-am hotărât’. Zic: ‘Vă rog frumos, atunci, ca să nu rămână gol scaunul României, dacă nu mai veniţi deloc, vă rog furmos, vă trimit o cerere în scris să îmi daţi mandatul de a reprezenta, cum a zis Curtea Constituţională’. ‘Nu sunt de acord, nu îţi dau mandat!’. Şi am spus, ‘bun, şi ce facem, lăsăm scaunul gol?’ Am trimis o cerere, domnia sa mi-a retrimis înapoi şi mi-a zis să spun în baza…ce am discutat în Guvern. Mă rog, a fost, aşa, o mică bătălie. Important este că pentru mine atunci a fost destul de clar că era imposibil să găsim o soluţie de coabitare” a declarat premierul, potrivit sursei citate.

Mai multe declarații AICI.

Foto: blogponta.wordpress.com

Share daca ti-a placut articolul:

One Response to Victor Ponta: 28 iunie este ziua în care mi-am dat seama că eu și Băsescu nu putem coabita

  1. Pingback: Ponta spune că rămâne prim-ministru şi dacă Băsescu revine la Cotroceni după referendum | caleaeuropeana.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *