Victor Ponta: CE a propus ca fondurile UE să nu fie reduse în 2014-2020, inclusiv pentru România

Comisia Europeană (CE) a propus în reuniunea Consiliului European ca România şi alte state membre să nu aibă fonduri UE reduse în perioada 2014-2020, preşedintele CE, Jose Manuel Barroso, recomandând în acelaşi timp autorităţilor de la Bucureşti să crească gradul de absorbţie a banilor comunitari.

Discuţii concrete pe această temă vor avea loc în semestrul al doilea al acestui an, sub preşedinţia cipriotă a Uniunii Europene, a declarat, joi seara, la Bruxelles, premierul Victor Ponta, potrivit Mediafax.

“O veste bună, care urmează să se concretizeze în semestrul II, este discuţia de principiu asupra cadrului financiar multianual 2014-2020, în care România şi-a manifestat susţinerea faţă de propunerea Comisiei, pe care o considerăm avantajoasă, iar Declaraţia adoptată la Bucureşti de către “Grupul Prietenilor Coeziunii” a fost reţinută ca element principal în trecerea în perioada imediat următoare la discuţiile pe cifre şi date concrete. Asta înseamnă că România, în 2014-2020, nu va avea fonduri europene reduse, nici pe ceea ce priveşte plăţile directe în politica agricolă comună, nici pe fondurile structurale şi de coeziune, dar ţine foarte mult de noi să îmbunătăţim capacitatea de absorbţie a fondurilor europene şi să identificăm în mod corect priorităţile pentru 2014-2020″, a spus Ponta.

El a mai arătat că din partea CE este sesizată şi o flexibilitate în ceea ce priveşte realocările de fonduri de la un program operaţional la altul în cadrul anvelopei financiare disponibile pentru România.

Ponta a mai declarat, la Bruxelles, că în cadrul recomandărilor specifice de ţară ale preşedintelui Comisiei Europene a fost apreciat faptul că România s-a încadrat în coordonatele acordului încheiat cu Fondul Monetar Internaţional, Comisia Europeană şi Banca Mondială, principala recomandare fiind de respectare în continuare a obligaţiilor asumate de Guvern.

Sursa: Mediafax.ro
Foto:  blogponta.wordpress.com

Share daca ti-a placut articolul:

One Response to Victor Ponta: CE a propus ca fondurile UE să nu fie reduse în 2014-2020, inclusiv pentru România

  1. Pingback: Traian Basescu reprezinta din nou Romania la Consiliul European din 18-19 octombrie | caleaeuropeana.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.