Victor Ponta, despre Consiliul European: Despre IT și agenda digitală nu poate vorbi decât Guvernul

victor pontaÎntr-un interviu acordat postului B1 TV, premierul Victor Ponta a afirmat că i-a cerut mandat președintelui Traian Băsescu pentru a participa la Consiliul European de joi, adăugând că despre IT și agenda digitală nu poate vorbi decât Guvernul.

„ Dacă știm să deschidem un computer sau să folosim telefonul nu înseamnă că ne pricepem la It. Despre IT și agenda digitală nu poate vorbi decât Guvernul”, a spus premierul Victor Ponta.

Întrebat dacă îl mai sună pe Băsescu, Ponta a spus: „Nu am orgolii de genul acesta. (…)  Fiecare Consiliu European are o tematică, acum este IT-ul. Guvernul a făcut o strategie serioasă, referitoare la industria de IT, are vreo 300 de pagini. Președintele nu poate să își spună decât părerea personală despre IT la Consiliu. Acesta este un domeniu atât de complicat și de tehnic, încât despre agenda digitală nu poate vorbi decât Guvernul. Băsescu nu mi-a cerut acest raport, dar dacă vrea îi punem la dispoziție strategia, deși mă îndoiesc că o va citi doar la o cafea ”, a adăugat premierul Victor Ponta, citat de EVZ.ro.
Sursa: EVZ.ro
Foto: gov.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.