Victor Ponta, la Bruxelles: Avem nevoie de o strategie de creştere şi de noi locuri de muncă

În prima sa vizită la Bruxelles după numirea în funcția de premeri, Victor Ponta s-a întâlnit cu președintele PE Martin Schulz. Cei doi au discutat despre reforma în justiție și despre utilizarea fondurilor europene, informează Agerpres potrivit B1.ro.

Este prima mea vizită în noua calitate şi am considerat natural să mă întâlnesc cu preşedintele Parlamentului European, instituţia cea mai democratică şi o instituţie fundamentală a UE. Martin Schulz este nu numai un prieten de-al meu de mult timp, ci şi un prieten al ţării mele, care a acţionat mereu în sprijinul statelor membre UE şi al unităţii europene”, a spus Ponta.

”În primul rând am discutat despre acceptarea noastră în Spaţiul Schengen într-un timp cât mai scurt, îndeplinirea obligaţiilor care revin României, în aşa fel încât raportul din iunie să fie unul favorabil şi în al treilea rând o primă discuţie în ceea ce priveşte rolul Parlamentului European referitoare la mecanismul fiscal şi modul în care România va avea sumele necesare pentru coeziune structurală“, a declarat Ponta la sosirea de la Bruxelles, pe Aeroportul Henri Coandă din Otopeni.

Guvernul şi PSD au votat în favoarea pactului fiscal, dar de asemenea cred că pactului fiscal Europa trebuie să i se adauge o nouă strategie de creştere şi locuri de muncă. Vreau să adaug că primul lucru făcut de noul guvern, în prima zi de mandat, a fost să adopte scrisoarea de intenţie care a finalizat negocierile dintre România, FMI, CE şi Banca Mondială. (…) Aşadar, austeritate – aş prefera să spun mai degrabă disciplină bugetară -, dar cred că fără (o strategie de) creştere şi locuri de muncă disciplina bugetară nu va fi suficientă, mai devreme sau mai târziu”, a încheiat premierul român..

Sursa: Adevarul.ro, B1.ro
Foto: gov.ro

Share daca ti-a placut articolul:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *