Victor Ponta, la recepţia oferită de Regina Elisabeta a II-a la Londra

Primul ministru Victor Ponta a participat vineri după amiază, alături de alţi şefi de stat şi de guvern, la recepţia oferită de Majestatea Sa, Regina Elisabeta a II-a, la Palatul Buckingham, în cinstea Olimpiadei de la Londra, informează Executivul, potrivit Realitatea.net.

“Primul ministru Victor Ponta a plecat în această dimineaţă la Londra pentru a participa la deschiderea Jocurilor Olimpice 2012, la invitaţia Comitetului Olimpic şi Sportiv Român”, arată sursa citată, potrivit căreia, “la ora 21:00, ora Londrei, primul ministru va asista, din tribuna oficială a Parcului Olimpic, la ceremonia de deschidere a Jocurilor Olimpice 2012”.

Victor Ponta a participat, de la 15:00, la recepţia de inaugurare a Casei Olimpice a României, alături de preşedintele Comitetului Olimpic şi Sportiv Român, Octavian Morariu, de conducerea Autorităţii Naţionale pentru Sport şi Tineret şi de delegaţia de sportivi şi antrenori ai României. De asemenea, în jurul orei 16:45, ora Londrei, premierul Ponta a sosit la Palatul Buckingham, unde a participat, alături de alţi şefi de stat şi de guvern, la recepţia oferită de Majestatea Sa, Regina Elisabeta a II-a.

Primul-ministru Victor Ponta este însoţit la Londra de Anişoara Cusmir-Stanciu, fostă atletă multiplă campioană olimpică, de Sorin Radu Macavei, unul dintre voleibaliştii români care au făcut parte din lotul echipei naţionale a României medaliate cu bronz la Moscova în anul 1980, dar şi de Maria Udrea,  vicecampioană europeană de juniori la spadă şi rezervă la echipa olimpică.

Ceremonia de deschidere a Jocurilor Olimpice de la Londra a început, vineri seară, pe Stadionul Olimpic din capitala Angliei, la ora locală 21.00 (23.00, ora României), în prezenţa a 80.000 de spectatori şi a zeci de şefi de stat şi de guvern.

Sportivii români au defilat, vineri seară, pe Stadionul Olimpic din Londra, la festivitatea de deschidere a Jocurilor Olimpice de vară, în frunte cu portdrapelul României, tenismanul Horia Tecău.

Românii au fost susţinuţi din tribune de premierul Victor Ponta şi soţia sa, Daciana Sârbu.

Prima naţiune care a defilat a fost, conform tradiţiei, Grecia, care l-a avut purtător de drapel pe Alexandros Nikolaidis, de la taekwondo.

204 delegaţii defilează la JO, ultima urmând să fie cea a Mariii Britanii, cu rutierul Chris Hoyt ca portdrapel. O delegaţie de trei sportivi va evolua sub drapelul olimpic, cu un sportiv din Sudanul de Sud şi doi din Insulele Curacao.

Citeşte şi: Premierul Victor Ponta va reprezenta Romania la deschiderea jocurilor Olimpice

Sursa: Realitatea.net
Foto: gov.ro

Share daca ti-a placut articolul:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *