Victor Ponta: Listele electorale au fost aprobate pe 16 aprilie, înainte de a fi actualul Guvern

Victor Ponta s-a întâlnit astazi, 3 august a.c., la Guvern cu reprezentanţii instituţiilor responsabile de actualizarea listelor permanente. Întâlnirea are loc pe fondul anunţului Curţii de a amâna, până pe 12 septembrie, decizia privind validarea sau invalidarea referendumului. CCR a solicitat Executivului ca, până pe 31 august, să transmită listele electorale actualizate în baza cărora s-a desfăşurat referendumul pentru demiterea preşedintelui suspendat Traian Băsescu.

Principalele declaraţii ale premierului, potrivit Adevarul.ro:

  • Referitor la listele pe care s-a votat pe 29 iulie, vreau să vă anunţ că acestea au fost aprobate pe 16 aprilie, înainte de a fi actualul Guvern. Iar cei care ne critică, să ţină minte că  pe 16 aprilie ei erau pe locul meu.
  • „Trebuie să începem verificarea situaţiei reale a evidenţei persoanelor, în special pe cele patru direcţii care ar putea genera diferenţe între listele electorale şi realitate. În primul rând, cetăţenii români cu domiciliul în străinătate, cei care, potrivit legii, nu mai trebuie să figureze pe listele din România. Ei îşi pastrează dreptul de vot, dar dacă locuiesc în străinătate, trebuie scoşi din listele electorale din România. În al doilea rând, persoanele decedate, cei care au decedat în altă localitate sau în spitale şi nu s-au transmis documentele de deces, precum şi persoanele care decedează în străinătate (datele se transmit către sectorul 1 din Bucureşti). Trebuie verificat dacă s-a dus mai departe procedura. În al treilea rând, persoanele care nu mai au drept de vot. Iar în a patra situaţie, cetăţenii români care au renunţat la cetăţenie şi nu mai au dreptul de a vota”

Sursa: Adevarul.ro
Foto:  gov.ro

Share daca ti-a placut articolul:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *