Victor Ponta: Preocupările UE sunt nefondate; dacă vor fi depistate erori, vor fi corectate

Premierul Victor Ponta consideră nefondate temerile exprimate de Bruxelles în legătură cu situaţia din România, denunţând “propaganda politică”, inclusiv “la nivel european”, şi sugerând că, dacă UE va constata nereguli, acestea vor fi corectate, conform unui comunicat difuzat de AFP preluat de Gandul.info.

În comunicat, Ponta s-a declarat “încrezător” că toate măsurile luate la Bucureşti “sunt deplin constituţionale şi conforme cu reglementările europene”.

De altfel, Ponta promite “respectarea în totalitate a deciziilor Curţii Constituţionale”.

“Dacă există dovezi convingătoare că am încălcat reglementările UE, ceea ce nu a fost niciodată intenţia noastră, vom schimba direcţia”, a dat asigurări Ponta, conform comunicatului.

“După referendum, voi prezenta un program de reforme care vor face ireversibilă integrarea noastră deplină în Europa”.

Ponta a reacţionat la declaraţiile comisarului UE pentru Justiţie, Viviane Reding, care consideră că situaţia politică din România reprezintă “un mare pericol” şi ar putea afecta progresele ţării spre o “integrare deplină” în Uniunea Europeană.

“Personal, eu văd un mare pericol în recentele evenimente din România, care pot afecta progresele înregistrate în ultimii ani”, a spus comisarul european, care se va întâlni miercuri cu ministrul român al Justiţiei. Viviane Reding nu a exclus, la nivel personal, posibilitatea ca Executivul UE să continue “câţiva ani” supravegherea statului de drept în România, “cu consecinţele pe care acest lucru le-ar avea” asupra integrării ţării în Spaţiul Schengen.

Sursa: Gandul.info
Foto:  gov.ro

Share daca ti-a placut articolul:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *