Victor Ponta se adresează Parlamentului pe 12 iunie, pe probleme legate de UE

Şedinţa plenului reunit al Parlamentului în care premierul Victor Ponta va prezenta o declaraţie privind problematica UE va avea loc în 12 iunie, la ora 15.00. Anunţul a fost făcut de către ministrul pentru relaţia cu Parlamentul, Mircea Duşa, după şedinţa de marţi a Birourilor permanente reunite ale Senatului şi Camerei Deputaţilor, anunță Mediafax.ro, potrivit EVZ.ro.

Decizia premierului de a se adresa Parlamentului a survenit pe fondul dezbaterii legate de reprezentarea României la CE. Dacă inițial Ponta dăduse de înțeles că ar putea cere Parlamentului să decidă dacă el sau șeful statului trebuie să reprezinte România în probleme de politică externă, scrisoarea adresată Parlamentului nu menționează această intenție.

În schimb, ministrul pentru relația cu Parlamentul, Mircea Dușa, crede că se va cere un vot în vederea stabilirii persoanei care va reprezenta România la Bruxelles. “Problemele care se discută la Bruxelles şi la Consiliul European sunt probleme care privesc Guvernul, şi nu lucruri care privesc alte instituţii ale statului. Treburile curente se gestionează şi se rezolvă de către Guvern, nu de către Preşedinţie”, a declarat Mircea Duşa.

Sursa: EVZ.ro
Foto:  gov.ro

Share daca ti-a placut articolul:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *