Victor Ponta: Sunt premise pentru reîntregirea salariilor, dar ar presupune schimbarea ţintei de deficit

Premierul desemnat, Victor Ponta, a declarat luni, după întrevederea cu delegaţia FMI, BM şi CE, că, din cifrele economice din acest moment, există premise pentru revenirea salariilor la nivelul din 2010, el precizând că acest lucru ar presupune o schimbare a ţintei de deficit, potrivit Mediafax.

“Din cifrele existente în acest moment, sunt premise, într-adevăr. Dar asta presupune o schimbare a ţintei de deficit“, a spus Ponta, comentând astfel declaraţiile ministrului de Finanţe din Cabinetul Ungureanu, Bogdan Drăgoi, care precizase că premisele revenirii există, acestea fiind create de Guvernul PDL.

Ponta a spus că, deşi creează probleme pentru deficit, revenirea salariilor la nivelul din 2010 reprezintă o prioritate pentru USL.“Reprezintă pentru noi o prioritate (reîntregirea salariilor, n.r.) . Şi cam tot ce reprezintă pentru noi o prioritate eu cred că se va întâmpla până în noiembrie”, a spus Ponta.

El a menţionat că Guvernul USL va restitui banii pentru pensionari chiar înainte de revenirea salariilor la nivelul din 2010. “Pensiile – chiar înaintea revenirii salariilor, dacă vă referiţi la acea contribuţie încasată ilegal de 5,5% pentru pensiile peste 740 de lei, aceea e chiar – dacă reîntregirea salariilor şi măsurile economice de relansare economică reprezintă prioritatea numărul unu, aceea reprezintă prioritatea numărul zero”, a spus Ponta.

Sursa: Mediafax.ro

Foto: blogponta.wordpress.com

Share daca ti-a placut articolul:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *