Connect with us

BRAZILIA

VIDEO Ce trebuie să facă România pentru a-și îmbunatăți imaginea de țară. Interviu cu Dan Dima, expert în Diplomație Publică

Published

on

SUA a rămas cel mai valoros brand de țară din lume, crescând cu 7% la 19.260 de miliarde de dolari, potrivit unui raport realizat de compania de consultanţă în strategie Brand Finance.

În timp ce Rusia a pierdut 7 puncte față de anul trecut, ajungând la 1,17 trilioane de dolari din cauza sancțiunilor economice si a prăbușirii prețurilor la petrol, Ucraina a avut cea mai radicală scădere de anul acesta, de 37 de puncte, valoarea țării fiind de 80 de miliarde de dolari.

România se situează în prima jumătate a clasamentului, după ce a coborât două poziții în clasamentul din acest an, de pe locul 46 (în 2013), pe 48 (în 2014).

Dan DIMA: Ratingul pe care îl primesc brandurile țin de puterea brandului de țară

Pe tema acestui raport, Dan Dima, expert în diplomație publică și editorialist caleaeuropeana.ro, a acordat un interviu în care a oferit detalii cu privire la evoluțiile și schimbările ce au avut loc la nivelul acestui clasament.

10841579_867617449926117_1900320019_n

”Brand Finance este un studiu care se realizează luând în considerare perfomanțele țării pe patru piloni, diferite de percepția exterioară asupra țării” a explicat Dan Dima, explicând modul în care este acesta realizat.

Compania a evaluat puterea ţărilor analizând criterii din categoriile bunuri şi servicii, turism, talent şi investiţii pentru a ajunge la o concluzie privind „puterea“ unui brand. Apoi, această evaluare este combinată cu datele privind PIB-ul şi astfel rezultă „valoarea“ unei ţări.

”Dacă în acest studiu am fi avut doar un clasament al PIB-urilor, acesta ar fi fost inutil”, este de părere acesta. (…) Ratingul pe care îl primesc brandurile țin nu de valoarea intrinsecă, ci de puterea brandului de țară”, a completat Dima.

Video partea I:

El a vorbit și despre diferențele considerabile dintre SUA și China. China este a doua națiune clasată în top, cu o valorea a brandului de țară estimate la doar 6.350 miliarde de dolari, de trei ori mai mica decât a primei clasate, SUA.

”Sunt elemente care Chinei îi produc probleme de percepție, mai ales pe componenta de prognoză” a susținut Dima, precizând faptul că noua administrație Jinping este mult mai predictibilă, iar acest fapt ar putea duce la o creștere a valorii brandului de țară.

Germania, cel mai puternic brand de țară

”Dacă o să vă uitați în acest raport, pe primul loc ca putere a brandului de țară este Germania”, deși este situată pe locul 3 ca valoare a brandului de țară, menționează Dan Dima, făcând o diferențiere între cele două clasamente prezentate în raport.

”Valoarea se referă la ziua de azi, puterea brandului de țară se referă la ziua de mâine, sintetic spus”, a explicat el.

India, la fel de ”incredible” ca ”amazing Thailand”

”India este dovada că nu se poate construi un brad de țară doar pe un singur pilon, acela al turismului, ci utilizând patru sau cinci vectori care tractează spre un brand util”, este de părere Dima.

Voința politică și imaginea țării joacă un rol foarte important, iar axarea pe o singură direcție, aceea a turismului, nu va avea drept rezultat crearea unui brand de țară eficient, consideră acesta.

”Investiția în marketingul brandului de țară este mai puțin importantă decât componenta politică, cea care te plasează în zona de competiției, unde joacă greii”, a explicat Dan Dima.

VIDEO partea a II-a:

Rusia și Brazilia nu au ”fructificat golurile marcate” 

Dan Dima a punctat și ”cazul Rusiei și Braziliei care nu au reușit să capitalizeze evenimentele sportive majore importante”, Campionatul Mondial de Fotbal și Jocurile Olimpice de la Soci.

”Gesturile politice au împiedicat administrația să fructifice golurile ce ar fi trebuit să fie marcate” este de părere analistul.

Italia, un exemplu pentru România

Italia a înregistrat o creștere a valorii brandului cu 24%, ”reușind să folosească foarte bine schimbarea politica și este un etalon pentru România din punctul acesta de vedere”.

Deși anul acesta România a coborât două poziții, anul trecut căderea României a fost spectaculoasă – de pe locul 39 pe locul 46 la nivel mondial, a precizat Dima.

Doar Grecia acum 3 ani, România anul trecut și Ucraina anul acesta, au fost singurele trei asemenea căderi de anvergură”.

”Consider că atenuarea pantei de scădere în 2014 a fost atenuată de perspectiva faptului că administrația de la Cotroceni se va schimba”

În ce privește vizibilitatea noatră în regiunea, Dan Dima se declară optimist: ”raportul este strâns legat de valorea PIB-ului, al României este mai sănătos față de cel al Bulgariei, spre exemplu”.

O posibilă avansare în clasament ar fi posibilă dacă ”vom învăța să nu ne mai contrazicem în străinătate și să fim transparenți în producerea politicii publice”.

”România trebuie să înteleagă că toate șansele de integrare cu succes în UE nu înseamnă altceva decât șansa de a participa la o competiție, din care noi vom ieși pe măsura pregătirii noastre”.

Brand-ul Elveției, afectat de evoluția secretului bancar

”Germania are un cuvânt foarte greu de spus în mai toate domeniile și este un element important al dialogului cu Rusia, iar Elveția are probleme care abia acum se decontează. Mă refer la faptul că Elveția era branduită ca țara secretului bancar, care a fost înlăturat de legislația europeană și secret bancar care la nivel de percepție europeană a fost văzut ca responsabil al ”matrapazlâcurilor” financiare”, a explicat el.

Apartenența la NATO și UE pot fi fructificate pentru crearea unei mai bune imagini a României.

”România trebuie să înteleagă că toate șansele de integrare cu succes în UE nu înseamnă altceva decât șansa de a participa la o competiție, din care noi vom ieși pe măsura pregătirii noastre”.

 

 

 

.

 

BRAZILIA

Brazilia: Președintele Jair Bolsonaro a fost testat pozitiv cu noul coronavirus

Published

on

Preşedintele brazilian Jair Bolsonaro a anunţat marţi că a fost testat pozitiv cu noul coronavirus, a cărui gravitate nu a încetat să o minimalizeze de la începutul pandemiei, dar care s-a soldat deja cu circa 65.000 de morţi în ţara sa, relatează AFP, informează Agerpres.

“Rezultatul pozitiv tocmai a venit”, a declarat şeful statului, în vârstă de 65 de ani, în cadrul unei întâlniri cu mai multe canale de televiziune, după ce a avut febră cu o zi înainte.

“Aveam temperatură 38 de grade, dar plămânii mei erau curaţi. Medicii mi-au dat hidroxiclorochină şi azitromicină (un antibiotic – n.r.) şi după aceea m-am simţit mai bine. Mă simt foarte bine acum”, a adăugat Bolsonaro. El a precizat că va lucra de acum încolo cât mai mult posibil “prin videoconferinţă”.

Luni seară, el a anunţat că a făcut o radiografie pulmonară la spitalul forţelor armate şi rezultatul a fost bun.

La sfârşitul lui martie, Jair Bolsonaro a minimalizat gravitatea virusului într-o alocuţiune televizată.

“Dat fiind trecutul meu sportiv, dacă am fost contaminat cu virusul nu am de ce să mă îngrijorez. Nu voi simţi nimic. În cel mai rău caz, va fi ca o mică gripă, o mică răceală”, a afirmat el luni.

Brazilia este a doua cea mai afectată țară de pe mapamond – numărul infectărilor a depășit 1,5 milioane, iar numărul deceselor a depășit 65.000.

Continue Reading

BRAZILIA

Facebook și Instagram șterg înregistrările video prin care președintele Braziliei dezinformează cu privire la pandemia de coronavirus

Published

on

Facebook şi Instagram au şters luni la rândul lor, după Twitter, înregistrări video cu preşedintele brazilian Jair Bolsonaro, apreciind că acestea transmit un mesaj greşit cu privire la pandemia de coronavirus, informează marţi AFP, potrivit Agerpres.

“Retragem de pe Facebook şi Instagram conţinuturile ce nu respectă condiţiile noastre de utilizare, (condiţii) care nu autorizează dezinformarea ce poate cauza suferinţe fizice persoanelor”, a informat Facebook într-un comunicat trimis mass-media.

Cu o zi înainte, Twitter a invocat, în legătură cu aceleaşi înregistrări video, “înăsprirea regulilor sale pentru a lua în calcul conţinuturi care sunt în contradicţie cu ordine de sănătate publică ce vin de la surse oficiale şi care ar putea spori riscul de transmitere a COVID-19”.

Înregistrările video vizate îl arată pe şeful statului brazilian făcând o baie de mulţime duminică, la Brasilia, în contradicţie flagrantă cu restricţiile oficiale de pe teritoriul Braziliei.

Brazilia înregistrează 4.579 de cazuri de contaminări cu noul tip de coronavirus, dintre care 159 fatale.

Preşedintele de extremă dreapta al Braziliei s-a arătat cu toate acestea sceptic cu privire la gravitatea a ceea ce el consideră “o mică gripă”.

Continue Reading

BRAZILIA

Coronavirus: Twitter a sterș două postări ale președintelui brazilian Jair Bolsonaro care puneau la îndoială măsurile de izolare a populației

Published

on

Twitter a şters duminică două postări de pe contul oficial al preşedintelui brazilian Jair Bolsonaro, în care acesta a pus sub semnul întrebării măsurile de izolare decise în contextul combaterii epidemiei de COVID-19, motivând că acestea “au încălcat regulile” reţelei de socializare, informează luni AFP, potrivit Agerpres.

Şeful statului brazilian a publicat pe contul său trei videoclipuri în care apărea întâlnindu-se cu oameni pe străzile capitalei Brasilia, contrar instrucţiunilor transmise de propriul său guvern pentru a evita răspândirea COVID-19.

În aceste videoclipuri, preşedintele brazilian putea fi văzut discutând cu locuitori, comercianţi şi simpatizanţi pe străzile capitalei sau în exteriorul reşedinţei prezidenţiale.

Două dintre aceste trei videoclipuri au fost şterse, iar în locul lor Twitter a postat o notă prin care îşi explică decizia.

“Twitter a anunţat recent la nivel mondial că îşi consolidează regulile pentru a ţine cont de conţinutul care ar putea contraveni liniilor directoare de sănătate publică provenind din surse oficiale şi care ar putea creşte riscul transmiterii COVID-19”, a explicat Twitter într-un comunicat.

Jair Bolsonaro continuă să minimalizeze riscurile epidemiei COVID-19, pe care a descris-o ca fiind o “gripa uşoară” şi a criticat dur măsurile restrictive puse în aplicare în diferite state de autorităţile locale, în special de guvernanţii statelor Sao Paulo şi Rio de Janeiro, cele mai afectate de epidemie.

“Această izolare, dacă continuă astfel, cu numărul (persoanelor care vor ajunge) în şomaj nu peste mult timp, vom avea o problemă foarte gravă, care ne va lua ani întregi să o rezolvăm”, a declarat Bolsonaro într-una din postările video. “Brazilia nu se poate opri, dacă se opreşte, devenim Venezuela”, a adăugat şeful statului.

Brazilia înregistrează peste 4.200 de cazuri confirmate cu noul coronavirus și 136 de decese.

Continue Reading

Facebook

NATO3 hours ago

Parlamentul Finlandei a votat pentru aderarea la NATO. Liderii Finlandei și Suediei, așteptați joi la Casa Albă de președintele SUA Joe Biden

Cristian Bușoi4 hours ago

Președintele Comisiei ITRE din PE, Cristian Bușoi: Obiectivul de reducere a emisiilor de CO2 cu 55%, până în 2030, poate fi atins doar prin extinderea masivă a utilizării energiilor regenerabile

SUA4 hours ago

Unitate transatlantică pentru Ucraina. SUA și UE, pregătite să împingă Rusia și mai mult spre ”o izolare economică, financiară și strategică”

INTERNAȚIONAL4 hours ago

Volodimir Zelenski și Olaf Scholz au discutat despre situația de pe frontul ucrainean: Contăm pe asistența din partea Germaniei în vederea aderării Ucrainei la UE

NATO5 hours ago

Oficial: Suedia a semnat cererea de aderare la NATO printr-o “scrisoare istorică” transmisă secretarului general Jens Stoltenberg

ROMÂNIA5 hours ago

Ministerul Finanțelor a primit de la Banca Europeană de Investiții 368 de milioane de euro pentru construirea Spitalului Regional de la Craiova 

COMISIA EUROPEANA5 hours ago

Comisia Europeană va oferi sprijin tehnic pentru a ajuta 9 state membre, inclusiv România, să primească și să sprijine persoanele care fug din calea războiul din Ucraina

COMISIA EUROPEANA6 hours ago

Timiș și Cluj-Napoca, printre cele 63 de regiuni, șapte orașe și patru țări UE selectate de Comisia Europeană și CoR pentru o nouă acțiune-pilot privind parteneriatele pentru inovare regională

ROMÂNIA6 hours ago

Eurostat: În primul trimestru din 2022, România a avut cea mai mare creștere economică din UE, înregistând un avans de 5,2%

ENERGIE6 hours ago

Nicolae Ciucă s-a întâlnit cu conducerea Black Sea Oil & Gas: Exploatarea gazelor din Marea Neagră va asigura din acest an 10% din producția necesară la nivel național

U.E.9 hours ago

Viktor Orban, în debutul celui de-al cincilea mandat de premier: Deceniul care vine va fi unul al pericolelor, insecurității și războiului

ROMÂNIA1 day ago

Premierul Nicolae Ciucă a prezidat reuniunea Comitetului de monitorizare a PNRR: Timpul și ritmul în care acționăm sunt decisive pentru ca reformele și investițiile să se concretizeze cât mai repede

NATO2 days ago

Stoltenberg: Vom căuta modalități de a oferi garanții de securitate Finlandei și Suediei pe parcursul procesului de aderare la NATO

NATO2 days ago

Stoltenberg: Am discutat cu ministrul de externe turc și mă aștept să dăm curs rapid cererii de aderare a Finlandei și Suediei. Intenția Turciei nu este de a bloca aderarea la NATO

INTERNAȚIONAL2 days ago

Mai mult ajutor militar din partea SUA este în drum spre Ucraina, a anunțat șeful diplomației ucrainene după întâlnirea cu Antony Blinken

NATO2 days ago

Secretarul general adjunct al NATO: Finlanda și Suedia sunt cei mai apropiați parteneri ai NATO. Vom găsi condițiile pentru un consens dacă decid să solicite aderarea

CONSILIUL EUROPEAN4 days ago

De la Hiroshima, primul oraș din istorie bombardat nuclear, șeful Consiliului European denunță “referirile rușinoase ale Rusiei la utilizarea armelor nucleare”

ROMÂNIA5 days ago

Klaus Iohannis: Inflația și prețurile la energie au o singură cauză, războiul lui Putin împotriva Ucrainei. Vinovat este Putin

MAREA BRITANIE7 days ago

Într-un moment de cotitură pentru monarhia britanică, prințul Charles a deschis o nouă sesiune a Parlamentului britanic în locul reginei Elisabeta a II-a

ROMÂNIA1 week ago

Nicolae Ciucă a cerut tuturor instituțiilor care gestionează implementarea PNRR continuarea dialogului cu experții europeni

Team2Share

Trending