VIDEO Dacian Cioloș, despre moștenirea pe care o poate lăsa guvernul său: ”O strategie, o gândire de dezvoltare eliberată de constrângeri ideologice sau de obligații de partid sau electorale”

Premierul Dacian Cioloș a declarat, marți, la Forumul “Strategia de dezvoltare a României, regionalizare şi convergenţa la euro”, organizat la Banca Naţională a României, că singurul lucru pe care îl poate lăsa moștenire un Guvern cu un mandat limitat, ca cel pe care îl conduce, este o strategie de dezvoltare. 

Elaborarea unei strategii de dezvoltare a României poate părea un demers ambițios și deplasat din partea unui guvern cu un mandat limitat, dar un astfel de document detașat de obligații de partid sau electorale, în lipsa căruia orice decizie guvernamentală este doar una conjucturală, poate fi singurul lucru care poate fi lăsat moștenire, a apreciat prim-ministrul Dacian Cioloș, la conferința Growth Forum – Strategia de dezvoltare a României și convergența la euro, organizată de Profit.ro la BNR.

Sursă video: Guvernul României

Pentru un guvern cu un mandat limitat, singurul lucru pe care îl poate lăsa moștenire este, probabil, tocmai aceasta: o strategie, o gândire de dezvoltare eliberată de constrângeri ideologice sau de obligații de partid sau electorale“, a spus Cioloș.

Premierul consideră și că adevăratul proiect de țară pentru România ar trebui să fie convergența reală, cea nominală urmând să decurgă din aceasta.

“Vrem — nu vrem, convergența reală ar trebui să fie adevăratul proiect de țară, iar convergența nominală ar decurge până la urmă din prima. Ceea ce trebuie să ne asumăm este această convergență reală, care să se vadă în gradul de dezvoltare a României, în capacitatea României de a susține pe termen lung această eventuală aderare la zona euro”, a declarat Cioloș în același context, potrivit Agerpres.

Declarația integrală a premierului este disponibilă aici.

.

One Response to VIDEO Dacian Cioloș, despre moștenirea pe care o poate lăsa guvernul său: ”O strategie, o gândire de dezvoltare eliberată de constrângeri ideologice sau de obligații de partid sau electorale”

  1. Pingback: VIDEO Avertismentul Lui Mugur Isărescu: ”Nu Am Văzut în Cei 25 De Ani Pericole Mai Mari La Adresa Stabilităţii Economice şi Financiare A României” | Caleaeuropeana.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.