VIDEO Klaus Iohannis, mesaj de Paște: Învierea Domnului este un prilej de comuniune. Gândurile mele cele mai calde se îndreaptă către toți românii

Președintele Klaus Iohannis le-a urat românilor ca sărbătorile pascale să le aducă bucurii, liniște și speranță, iar spiritul Sfintelor Paști să le dea încrederea de a privi cu optimism spre viitor.

Într-un mesaj postat pe pagina sa de Facebook, șeful statului a transmis ”gândurile sale cele mai calde către toți românii” și a precizat că ”Învierea Domnului este un prilej de comuniune”.

”În aceste zile în care sărbătorim Sfintele Paști, gândurile mele cele mai calde se îndreaptă către toți românii, fie că se află în țară sau în afara granițelor. Învierea Domnului este un prilej de comuniune și liniște, o bucurie a renașterii pe care o împărtășim cu cei dragi. Să avem cu toții sufletul plin de speranță și lumină, iar spiritul acestei sfinte sărbători să ne dea încrederea de a privi cu optimism spre viitor. Hristos a Înviat!”, a scris președintele pe Facebook.

Peste două miliarde de creștini ortodocși și catolici din întreaga lume sărbătoresc duminică Paştele și prăznuiesc învierea Domnului Iisus Hristos.

Protestanții, catolicii și ortodocșii sărbătoresc Paștele în acest an la aceeași dată — o situație rară, în condițiile în care bisericile occidentale celebrează Paștele potrivit calendarului gregorian, în timp ce bisericile orientale utilizează calendarul iulian. 

Paştele, indiferent de obiceiuri, este cea mai importantă sărbătoare anuală creştină. Ea comemorează evenimentul fundamental al creştinismului, Învierea lui Iisus Hristos, Fiul lui Dumnezeu, în a treia zi după răstignirea Sa din Vinerea Mare. 

.

Share daca ti-a placut articolul:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *