VIDEO Premierul Sorin Grindeanu, în mesajul de Paște: Respectarea valorilor autentice și a tradițiilor este ceea ce ne definește ca țară

Respectarea valorilor autentice și a tradițiilor este ceea ce ne definește ca țară, ca popor, afirmă premierul Sorin Grindeanu, într-un mesaj transmis cu prilejul Sărbătorilor Pascale.

“În copilărie, obișnuiam să-mi petrec sărbătorile de Paște la bunicii din Caraș. Acolo am învățat ce înseamnă să respecți tradiția, familia și tot ceea ce ține de aceste sărbători. Am încercat să le transmit și încerc să le transmit și copiilor mei aceste lucruri. Respectarea valorilor autentice și respectarea tradițiilor este ceea ce cred că ne definește ca și țară, ca și popor”, spune premierul Grindeanu într-o înregistrare video, publicată duminică pe Facebook.

Totodată, șeful Executivului le transmite tuturor creștinilor “Sărbători Fericite!”, “Paște Fericit!” și “Hristos a Înviat!”.

Peste două miliarde de creștini ortodocși și catolici din întreaga lume sărbătoresc duminică Paştele și prăznuiesc învierea Domnului Iisus Hristos.

Protestanții, catolicii și ortodocșii sărbătoresc Paștele în acest an la aceeași dată — o situație rară, în condițiile în care bisericile occidentale celebrează Paștele potrivit calendarului gregorian, în timp ce bisericile orientale utilizează calendarul iulian. 

Paştele, indiferent de obiceiuri, este cea mai importantă sărbătoare anuală creştină. Ea comemorează evenimentul fundamental al creştinismului, Învierea lui Iisus Hristos, Fiul lui Dumnezeu, în a treia zi după răstignirea Sa din Vinerea Mare. 

.

Share daca ti-a placut articolul:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *