Peste 200 de femei violate de un taximetrist britanic

violatorUn sofer de taxi din Marea Britanie, considerat cel mai temut violator in serie al tarii, dupa ce a agresat 200 de femei, isi va petrece restul vietii in inchisoare, anunta “The Sun”. Pentru a face o comparatie, in medie, in Romania, se comit circa 1300 de violuri pe an, in timp ce in Italia, violatorii romani comit circa 3-400 de agresiuni sexuale.

Worboys, in varsta de 51 de ani, fost striper si actor de filme porno, ispitea femeile in taxiul sau, la iesirea din cluburi in primele ore ale diminetii, oferindu-le sampanie si afirmand ca sarbatoreste un castig important la loto.

“In realitate, le punea droguri in bautura si le agresa fara nici un regret”, a declarat procurorul in fata judecatorilor de la Curtea Croydon Crown. Worboys, care a negat atacurile, a fost gasit vinovat, sambata, de un juriu format din 19 persoane, pentru viol si agresiuni sexuale.Atacurile britanicului au inceput in 2002, anchetatorii spunand ca au reusit sa il implice in 85 dintre cazuri pana in prezent. “Probabil este cel mai prolific violator prins in Marea Britanie pana la aceasta data. Putem spune sigur ca a agresat cel putin 200 de femei”, a declarat o sursa din interiorul politiei. Prima oara, Worboys a fost arestat, in iulie 2007, pentru ca a violat o studenta, pana atunci noua victime depusesera deja plangeri la politie impotriva lui, insa cazurile nu fusesera asociate.

Britanicul, originar din Potherhithe, in sud estul Londrei, a recunoscut atunci ca a luat studenta in taxiul sau, dar i-a spus detectivului David Groom ca acuzatiile de viol sunt nefondate. Din lipsa de probe, barbatul a fost eliberat pe cautiune si si-a continuat seria de atacuri. Alte 34 de femei au fost violate, dupa ce politistii au renuntat sa depuna dosarul la parchet. In final, el a fost arestat, din nou, in februarie anul trecut.Sambata, insa, acesta a fost gasit vinovat de 12 capete de acuzare pentru adiministrarea unui drog cu buna stiinta, unul pentru violarea unei virgine si altul pentru agresarea unei femei de afaceri.”Vreau sa multumesc femeilor pentru curajul de care au dat dovada atunci cand s-au prezentat la politie. Fara ajutorul lor nu am fi reusit sa-l prindem”, a precizat detectivul Dave Reid la finalul procesului.

sursa-ziarul Ziua

Share daca ti-a placut articolul:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.