INTERVIU. Viorica Dăncilă, șefa delegației PSD în Parlamentul European, după discursul privind Starea Uniunii: Jean-Claude Juncker a dovedit că poate reuni prin scenariul 6 majoritatea grupurilor politice pentru a da un avânt Europei

Europarlamentarul Viorica Dăncilă a făcut apel la “maturitate indiferent de grupul politic din care facem parte, și să răspundem cerințelor pe care le au cetățenii, să ne apropiem mai mult de cetățeni, să avem o Europă puternică și să ne pliem pe ceea ce își doresc aceștia”, în cadrul unui interviu acordat pentru CaleaEuropeană.ro după discursul președintelui Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, privind Starea Uniunii.

“În discursul domnului președintele al Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker am văzut că multe dintre cerințele social-democraților s-au regăsit. Chiar al șaselea scenariu pe care l-a lansat președintele Juncker s-a referit la libertatea, egalitate și respectarea statului de drept. Legat de egalitate, pentru că m-ați întrebat de discursul președintelui Grupului S&D, Gianni Pittella, mi-a plăcut foarte mult și se pliază pe realitate și pe ceea ce își doresc oamenii ca egalitatea să o regăsim și în domeniul muncii, adică pentru muncă egală, plată egală, să avem foarte mare grijă pentru incluziune socială, pentru persoanele defavorizate, pentru copii”, a completat aceasta, invocând și necesitatea de a asigura copiilor servicii medicale pentru a reduce, ca ulterior să eradicăm mortalitatea infantilă provocată de lipsa unor medicamente.

Reprezentantul român în Parlamentul European a mai precizat că este nevoie de echilibru pentru fructificarea la nivel național a mesajelor pe care le-a lansat Juncker în cadrul discursului legate de România, refendu-ne la aderarea la Spațiul Schengen, la zona euro, dar și la evenimentul marcant al anului 2019, când România va deține președinția rotativă a Cosiliului Uniunii Europene. “Atunci când avem proiecte importante pentru țară, pentru UE, nu trebuie numai să aducem critici, ci să venim cu idei importante pentru țară și pentru Uniune și să tratăm cu seriozitate și să încercăm să ne unim pentru țară, pentru punerea în practică a acestor proiecte. Cred că în această zi, Juncker a dat dovadă de faptul că poate reuni în discursul său, prin scenarul 6, majoritatea grupurilor politice pentru a da un avânt Europei, și de a răspunde cerințelor pe care cetățenii le au de la noi, dar și pentru ca Europa să fie un proiect în care cetățenii să creadă foarte mult. Cred că avem nevoie de mai mult echilibru, să ne implicăm mult mai mult atunci când avem proiecte nu numai prin critici”, a adăugat Viorica Dăncilă.

“Noi suntem interesați de politica de coeziune. Este o politică vitală pentru România și vreau să remarc că preșeședintele CE a spus că va întări politica de coeziune, că este o politică ce trebuie să stea la baza funcționării UE și nu putem, dacă vrem să dăm dovadă de incluziune, să avem state care vor să aibă proiecte doar pentru ele în defavoarea altora. Cred că trebuie ca proiectele noaste să fie unitare și să îi ajute și pe cei care au rămas în urmă și cred că risipește un piuc frica pe reducerea bugetului pe politica agricolă comună, un alt domeniu de interes pentur România. Acest lucru nu poate decât să ne bucure”, a conchis europarlamentarul român, explicând care este impactul asupra României a anunțului pe care Juncker l-a făcut privind creșterea bugetului, mai ales în contextul Brexitului, având în vedere că Marea Britanie este un cotributor relevant, dar și ce urmări va avea acest eveniment asupra politicii de coeziune.

Share daca ti-a placut articolul:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *